Az agráriumban tevékenykedő fiatalokat segítik Békés megyében

Békés megye is csatlakozott azon megyékhez, ahol az ifjú gazdák önálló egyesületbe tömörültek. Július végén megalakult az Ifjú Gazdák Békés Megyei Egyesülete a szarvas-ezüstszőlői közösségi házban. A megye 75 települését jelképezve 75 búzaszálból készített csokrot – közepén napraforgókkal – adott át egy kislány és egy kisfiú az Ifjú Gazdák Békés Megyei Egyesületének alakuló ülése előtt a főasztalnál ülőknek.

Az alakuló ülésen részt vett és biztató szavakkal köszöntötte a jelenlévőket Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) országos elnöke, az Országgyűlés alelnöke, Jakab Tamás, a MAGOSZ főtitkára, dr. Kulcsár László, a szövetség és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke, Papp Zsolt György vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Az ezüstszőlői alakuló ülésen a tagok Vincze Dávidot választották meg elnöknek, Szebegyinszki Georgina, Hernádi Noémi, Dani Attila és Óvári Csaba pedig alelnökök lettek. Az egyesület a céljait is kijelölte: olyan aktív közösségként szeretne működni a megyében, amely segíti a 35 év alatti, agráriumban tevékenykedő fiatalokat, illetve a mezőgazdaság iránt érdeklődő, leendő gazdákat. A tagok tanulmányutakon keresztül szeretnének betekinteni a megyében a színvonalas, modern mezőgazdasági vállalatok, mintagazdaságok működésébe. 

Forrás: Brlázs Róbert, Békés megyei területi felelős