Mesés környezetben kiváló tokaji borok, avagy Tállyán járva ne hagyja ki a Trifecta Udvarházat

majort
2024. 08. 04., v – 10:01

Tállya Miskolctól 48 kilométerre, a Zempléni-hegység délnyugati peremén, a Szerencs-patak völgyében található, mely a régészeti leletek tanúsága szerint több ezer éve lakott település. Tokaj-Hegyalja és azon belül Tállya 2002-től, kultúrtájként a Világörökség részét képezi. A község Európa mértani középpontjában fekszik, és mint az évszázadok óta méltán világhírű Tokaji borvidék része, kétség kívül felejthetetlen élményekkel gazdagítja az idelátogató vendégeket.

Az Európai Unióhoz történő csatlakozás számtalan lehetőséget nyitott a meglevő természeti, történelmi és kulturális értékek széles körben történő bemutatásához – mely iránt egyre növekvő kereslet mutatkozik a külföldi és belföldi turisták körében egyaránt.

A Trifecta Udvarház pedig ezen igények szolgálatába állva szerepet vállalt a vidéki idegenforgalom fellendítésében, mikor 2008 májusában megnyitotta kapuit az elsősorban minőségi szolgáltatásokat kereső látogatók előtt.

A falucskába ősszel betérő látogatót ma az aszúszemek illata, a patinás épületek és a rendezett szőlősorokkal teli hegyoldalak látványa fogadja, majd átlengi a vendégszeretet és a varázslatos Tokaj-Hegyaljai légkör.

A nagy kirándulások kedvelőit csodálatos természeti tájak és jelenségek gyönyörködtetik. Nemcsak innen, de a falu határán túl is találunk számtalan misztikus hangulatú várat, kanyargó kisvasúttal szabdalt vadregényes tájat és csendes hegyoldalakat.

A Trifecta Udvarház ízlésesen felújított épülete a falu középpontján található. 11 szobában és egy kétszobás apartmanban összesen 26 fő elhelyezését biztosítják, de a legtöbb közülük pótággyal is felszerelhető, így a létszám 36 főig bővíthető.

A TRIFECTA WINES Kft. a Magyar Turisztikai Ügynökség, mint az NFM Kezelő szerve által meghirdetett Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szállodafejlesztés – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című, TFC-1.1.2-2017 kódszámú program keretében pályázati támogatást nyert.

A fejlesztés keretében a szálláshely 13 szobájának felújítása, akadálymentesítés, új szolgáltatások bevezetése, új turisztikai csomagajánlatok kialakítása valósult meg. A fejlesztések elvárt eredménye a térség turisztikai vonzerejének növelése, az ide látogató turisták számának növekedése, vállalkozásuknál az átlagos szobakapacitás-kihasználtság emelkedése. A fejlesztés segítségével vállalkozásuk tovább erősíti és bőviti a meglévő partneri kapcsolatait, fejleszti az együttműködéseit a térség más turisztikai szolgáltató vállalkozásaival és intézményeivel.

Egy régi álom vált valóra, VP fejlesztésnek köszönhetően elkészült, megújult a Trifecta Wines Tokaj tállyai birtoka

Többek közt mozgáskorlátozott szobák kialakítása, privát elektromos autótöltő pont és a kerékpárkölcsönző kibővítése is megtörtént a birtokon. A helységekben új LED világítás működik és a szobák teljesen felújításra kerültek. Minden szobában légkondicionáló, új függönyök, sötétítők, új szaniterek lettek felszerelve, továbbá korszerű 50 colos ULED okos tévék kaptak helyet.

A megújuló energia és a gazdaságosság jegyében napelemeket szereltek fel, amelyek az egész Udvarház energiaellátását képesek biztosítani.

“Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy amibe annyi munkát fektettünk, amiben hittünk, az most megvalósul. Az évekig tartó hosszú építkezés végre testet ölt és megmutatkozik teljes valójában. Elégedettséggel tölt el és remélhetőleg majd a hozzánk ellátogató vendégeinket is.” – mondta Táborosi János, ügyvezető izgató.

További új, hasznos területek kerültek kialakításra. A teljes kert megújult és további szinteltolásos teraszok épültek, ahol egy hangulatos pergola és hatalmas napernyők teszik még kellemesebbé a pihenést a szintén újonnan épített medence partján.

A birtokon kézműves borokat készítenek és van egy alapelvük, mely szerint; hisznek abban, hogy a természeti adottságokon kívül meghatározó az emberi tényező, a befektetett munka és energia, a szakértelem, a természet iránti alázat és a szőlő szeretete összességében az, ami a híres tokaji Trifecta borok ízvilágát adja.

Az elmúlt időszakban nagyszabású fejlesztések zajlottak az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból megvalósuló „A Trifecta Wines Kft. Technológia Fejlesztése” pályázatnak köszönhetően. Ebből a projektből tudták fejleszteni a borászati üzemet, a berendezéseket és a bor tárolására alkalmas hordókat, tartályokat.

Az udvarház az év minden napján nyitva tart és valóban elmondható, hogy egy hely, ahol tényleg családias a légkör és érezzük, hogy szívesen látnak.

 

Szerző: Tóth Ágnes
Forrás: www. trifectaborhotel.hu
Fotó: https://trifecta.hu/galeria/