Az Orgona Farm Fejlesztése

majort
2024. 06. 28., p – 09:56

Dr. Hajnáczki Sándor sikeresen pályázott a Vértes-Gerecse Közösség által meghirdetett "Helyi termelők, kézművesek, mikrovállalkozások támogatása, VÉRCSE helyi termékek, szolgáltatások kialakítása, fejlesztése" című felhívásra. A projekt keretében a sárkeresztesi Orgona Farm jelentős fejlesztéseken ment keresztül, melyek nemcsak a gazdaságot tették rendezettebbé, hanem új lehetőségeket is teremtettek a látogatók számára.

A gazdaság állatállománya két szarvasmarhával bővült, amelyek tovább színesítik a jelenlegi állatállományt, amely sertéseket, baromfiakat, juhokat, kecskéket, szamarakat és lovakat is magában foglal. Így a hagyományos falusi udvarban található háziállatok közül immár minden faj képviselteti magát. Az állatok megismerése és gondozásuk módja közvetlen közelről is megtapasztalhatóvá vált a látogatók számára.

A mikrovállalkozás fejlesztésének részeként a gazdaság gyakorlati eszközparkja egy benzines talajfúróval és egy benzines vontatható ágaprítóval bővült. Ezek az eszközök lehetővé teszik a gazdaság hatékonyabb működését és a tervezett gazdaságok gyakorlati megvalósításában való aktív részvételt. A házi gazdálkodást tervezők számára a gyakorlati technikák elsajátítása kiemelkedő előnyt jelent.

A gazdaság látogatói különböző tematikus napok, táborok és eseti rendezvények keretében aktívan részt vehetnek a termékelőállításban. A farm újonnan készült weboldala és professzionális szórólapjai segítik a marketingtevékenységet, így szélesebb közönséget érhetnek el.

Az Orgona Farm fejlesztései hozzájárulnak a helyi közösségi élet fenntartásához, valamint a vidéki élet és a mezőgazdasági tevékenységek bemutatásához. Dr. Hajnáczki Sándor elkötelezettsége és munkája révén a gazdaság látogatói maradandó élményekkel gazdagodnak, miközben megismerik a vidéki gazdálkodás szépségeit és kihívásait.

 

Szerző: Nagy Tamás
Forrás: Vértes-Gerecse Közösség "Vércse"
Fotó: Vértes-Gerecse Közösség "Vércse"