Megszépült a falu központja

majort
2024. 06. 27., cs – 09:26

Díszes uradalmi kút és virágokkal övezett térköves sétány épül Kisszállás központi részén, pályázati forrásból. A két ütemben megvalósuló beruházás nagy része mostanra elkészült. A díszkút, amelyet a nyári kánikulában naponta többször is bekapcsolnak, igazi ékköve lesz a település központjának, és már most sokan a csodájára járnak.

A felújítás két részben valósul meg, összesen több mint 20 millió forint értékben a Felső Bácska Vidékfejlesztési Egyesület település életminőségét célzó pályázata keretében. A központi buszállomás melletti park teljesen megújul, a munkálatok első üteme már 2023-ban elkezdődött, az öreg bokrokat és a veszélyessé vált fákat eltávolították. A bokrokkal körbenőtt egykori uradalmi kút környezetét megtisztították, a kutat körbeölelő romos kerítést lebontották.

Mostanra a beruházás második üteme is véget ér, a régi uradalmi kutat felújították, mellette a park központi részén egy új díszkút is épült, négy irányból térköves sétánnyal, amit minden oldalról virágok öveznek majd, a park többi részét újrafüvesítették.

– A kivitelezési munkálatokat végző kisszállási GasStar Bt. a kötelező felújítási elemeken túl közel hárommillió forint értékben végzett még munkálatokat felajánlásként a falunak. A kialakított sétányok melletti virágok is felajánlásként érkeztek, amit társadalmi munkában ültettek el és az őszre tervezett fásítás is felajánlásból, valamint társadalmi munkában valósul majd meg, és felajánlásként érkeztek a köztéri bútorok, kilenc díszes pad is, amelyek a megpihenni vágyók kényelmét szolgálják majd – mondta el Rozsnyai Attila polgármester. A megújult központi parkot ünnepélyes keretek között adják majd át.

A díszes szökőkutat a nyári kánikulában naponta több alkalommal is beüzemelik, így már most rengetegen megcsodálhatják az impozáns építményt, amely igazi látványossága a település megújuló központjának.

 

Forrás: Petőfi Népe
Fotó: Pozsgai Ákos