Jelentkezz az EIP-AGRI Innovációs Díjra!

majort
2024. 01. 24., sze – 09:56

Az EIP-AGRI 2012-es létrehozása óta több mint 3400 operatív csoport járult hozzá a mezőgazdaság és az erdészet termelékenységének és fenntarthatóságának növeléséhez Unió-szerte. Az elmúlt évek projektjeinek és az általuk elért eredmények megünneplésére szervezi meg az EU KAP Hálózat - EIP-AGRI Innovációs Díjátadót.

Keresik azokat az operatív csoportok által képviselt projekteket, melye kiváló innovatív gyakorlatokat, megoldásokat, termékeket vagy folyamatokat mutat be. Amik fenntarthatóak és Európa különböző pontjain vagy akár más ágazatokban is tudnának érvényesülni.

A jelentkezés határideje: 2024. február 8.

A díjátadó fő célja, hogy elismerje és jutalmazza az innovatív gyakorlatokat, megoldásokat, termékeket és folyamatokat kifejlesztő, kiemelkedő EIP-AGRI operatív csoportokat. Hat kategóriában lehet nevezni és minden kategóriában öt operatív csoportot választanak ki jelöltként, akik meghívást kapnak az EIP-AGRI Operatív Csoportok Konferenciára, ahol bemutathatják az általuk benyújtott videót, melyet ezenfelül a KAP Hálózat honlapján is közzétesznek, mely által jelentős európai ismertségre tehetnek szert. Az öt jelölt közül kategóriánként egy győztest választanak ki, aki elnyeri a díjat. Továbbá egy pályázó közönségdíjban is részesül.

A díjátadó ünnepségre 2024. május 7-én kerül majd sor az EU KAP Hálózat EIP-AGRI Operatív Csoportok: Innováció a gyakorlatban elnevezésű rendezvényén Estorilban, Portugáliában.

Jelentkezés folyamata

Az operatív csoportok projektpartnereinek a díjakra való jelentkezéseket úgy kell koordinálniuk, hogy projektenként egyetlen pályázatot nyújtsanak be. A pályázó operatív csoportok projektjeinek lezártnak vagy a végső fázisukban kell lenniük, konkrét eredményeket kell felmutatniuk.

A pályázó operatív csoportok a hat díjkategória közül csak egy kategóriában pályázhatnak. A pályázatokat angol nyelven kell benyújtani.

A kiválasztási folyamat kétlépcsős:

  1. lépés: minden pályázó számára - pályázati űrlap benyújtása, amely alapján történik a jelöltek kiválasztása
  2. lépés: a 30 kiválasztott operatív csoport számára - videók benyújtása, amely alapján történik a nyertesek végső kiválasztása

A videókat a KAP Hálózat honlapján is közzéteszik, és a 30 jelölt közül a "közönségkedvenc" kiválasztására irányuló szavazást az európai nyilvánosság számára is megnyitják.

A pályázat benyújtásához elérhető egy angol nyelvű útmutató az EU KAP Hálózat honlapján vagy ide kattintva: Útmutató

Erősen bátorítanak minden olyan operatív csoportot, amelyre illik a fenti leírás, hogy induljon valamelyik kategóriában, az érdeklődőket pedig a konferenciára való jelentkezésre, melyet megtehetnek 2024. február 8-ig az alábbi linkeken:

JELENTKEZÉS A DÍJÁTADÓRA    

REGISZTRÁCIÓ A KONFERENCIÁRA

 

Forrás: EU CAP Network
Fotó: EU CAP Network