Farm To Fork Academy
![](/sites/default/files/styles/newslist_image/public/2023-10/%C3%9Aton%20a%20fenntarthat%C3%B3%20%C3%A9lelmiszeripar%20fel%C3%A9_k%C3%A9p.jpg?itok=u98DXfhP)
2023. október 1.
A felére kell csökkenteni 2030-ra az egy főre jutó globális élelmiszer-pazarlást kiskereskedelmi és fogyasztói szinten, valamint csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget a termelési és ellátási láncok mentén, beleértve a betakarítás utáni veszteségeket is – mondta Felkai Beáta Olga Tapolcán, a Business Days 2023. konferencián tartott előadásán.
![](/sites/default/files/styles/newslist_image/public/2023-04/A%20vid%C3%A9ki%20%C3%A9let%20mozaikja_k%C3%A9p.jpg?itok=OYT6LKZs)
2023. április 2.
Az Albán Vidékfejlesztési Hálózat (ANRD) első alkalommal adott ki az agrár-élelmiszeripari ágazat elhivatott női szereplőit bemutató fotóalbumot. Céljuk, hogy betekintést nyújtsanak abba az egyedülálló és felbecsülhetetlen értékű munkába, amivel a vidéken élő nők járulnak hozzá Albánia társadalmi és gazdasági életéhez.
![](/sites/default/files/styles/newslist_image/public/2022-11/Magosv%C3%B6lgy_k%C3%A9p.jpg?itok=ha3aF_7z)
2022. november 23.
Dezsény Zoltán és felesége, Judit környezetgazdálkodási agrármérnök szakon végeztek a Szent István Egyetemen. Számos egyetemi kutatás, erdélyi szakmai gyakorlat, amerikai ösztöndíj után 2013-ban úgy döntöttek, hogy egy apró faluba, a Nógrád megyei festői szépségű, 400 lelkes faluba, Terénybe költöznek és elindítják ökológiai gazdaságukat-