Farm To Fork Academy

A felére kell csökkenteni 2030-ra az egy főre jutó globális élelmiszer-pazarlást kiskereskedelmi és fogyasztói szinten, valamint csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget a termelési és ellátási láncok mentén, beleértve a betakarítás utáni veszteségeket is – mondta Felkai Beáta Olga Tapolcán, a Business Days 2023. konferencián tartott előadásán.
Az Albán Vidékfejlesztési Hálózat (ANRD) első alkalommal adott ki az agrár-élelmiszeripari ágazat elhivatott női szereplőit bemutató fotóalbumot. Céljuk, hogy betekintést nyújtsanak abba az egyedülálló és felbecsülhetetlen értékű munkába, amivel a vidéken élő nők járulnak hozzá Albánia társadalmi és gazdasági életéhez.
Dezsény Zoltán és felesége, Judit környezetgazdálkodási agrármérnök szakon végeztek a Szent István Egyetemen. Számos egyetemi kutatás, erdélyi szakmai gyakorlat, amerikai ösztöndíj után 2013-ban úgy döntöttek, hogy egy apró faluba, a Nógrád megyei festői szépségű, 400 lelkes faluba, Terénybe költöznek és elindítják ökológiai gazdaságukat-