Élelmiszeripar

A kihívásokkal tűzdelt időkben a magyar gazdáknak helyt kell állniuk, és ebben a közegben kell meghoznia a magyar kormánynak azokat a szakpolitikai intézkedéseket, amelyek elősegítik az ágazat megerősítését és fejlődési pályára állítják a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az Országházban megrendezett "Érték és Minőség Nagydíj Pályázat" ünnepélyes eredményhirdetésén.
Tóth Zsolt és családja nem panaszkodhat, csodálatos helyen élnek és gazdálkodnak. Birtokuk több részletből áll, de mind Esztergályhorváti nagyhorváti részében található, vadregényes hegyek-dombok, erdők és halastavak szomszédságában. A szakértelmük is megvan hozzá, hogy a zöldség-gyümölcstől a húsig, tojásig szinte mindenből teljesen önellátók legyenek – és még piacra is termelnek.
Az agrártárca továbbra is prioritásként kezeli a hazai élelmiszeripari ágazat fejlesztését - mondta az agrárminiszter csütörtökön a debreceni városházán, ahol támogatási okiratot adott át három helyi élelmiszeripari vállalkozás vezetőjének.

„A következő időszakban bővítjük és erősítjük az élelmiszeripart, növeljük a hozzáadott értéket, hogy még több jó minőségű magyar élelmiszer kerüljön a polcokra” - jelentette ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a tárca pénteki közleménye szerint.