Sikeres projektet valósított meg a Naszályi Sportegyesület

majort
2024. 09. 29., v – 07:00

A Naszályi Sportegyesület sikeres projektet zárt le a közelmúltban, amelynek keretében egy modern mászótornyot telepítettek az óvoda melletti területen. A projekt a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség által kiírt LEADER pályázatnak köszönhetően valósult meg, amely a hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatását célozza meg.

A Naszályi Sportegyesület 1945 óta működik, és azóta kiemelkedő szerepet tölt be a település sportéletének fejlesztésében. Jelenleg 35 aktív labdarúgó tagja van, és tevékenységüket szoros együttműködésben végzik az önkormányzattal, hiszen a létesítményeik az önkormányzat tulajdonában vannak. Az egyesület nemcsak a futball utánpótlásra és versenysportokra fókuszál, hanem szélesebb közösségi célokat is megvalósít. Munkájuk középpontjában a közösségfejlesztés áll, hiszen céljuk, hogy Naszály lakói számára minél több olyan teret hozzanak létre, ahol szabadidős és sporttevékenységek valósulhatnak meg.

A közösségi igények felmérése után az egyesület úgy döntött, hogy pályázati úton bővítik a település szabadidős lehetőségeit. A 2023 elején benyújtott támogatási kérelem pozitív elbírálása lehetővé tette a projekt megvalósítását. A LEADER VP6-19.2.1.-94-4-17 számú, „Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása” című pályázati felhívás keretében kapott támogatás segítségével az óvoda melletti területen egy többfunkciós közösségi tér került kialakításra.

A projekt leglátványosabb eleme egy modern mászótorony, amelyet kifejezetten a fiatalok számára terveztek. A mászótorony nemcsak a fizikai aktivitást ösztönzi, hanem a gyerekek és fiatalok ügyességét és kitartását is fejleszti. A mászótorony telepítése mellett a projekt részeként számos kiegészítő elem is helyet kapott. Új zöldfelületek kerültek kialakításra, amelyek pihenőzónaként is szolgálnak, így a sportolók és szülők egyaránt használhatják kikapcsolódásra. A frissen telepített utcabútorok – padok, szemetesek és kerékpártárolók – szintén hozzájárulnak a közösségi tér kényelmesebb és funkcionálisabb használatához.

A projekt részeként marketing célokat is megvalósítottak. Az új létesítmények mellett információs táblákat helyeztek el, amelyek tájékoztatják a látogatókat az egyesület múltjáról és a projekt céljairól. Ezek a táblák nemcsak a helyiek, hanem a településre látogató turisták számára is hasznos információkat nyújtanak a közösségi terek használatáról és az egyesület által nyújtott sportolási lehetőségekről.

A Naszályi Sportegyesület projektje fontos mérföldkő a település életében, hiszen egy olyan közösségi tér jött létre, amely hosszú távon szolgálhatja a helyi lakosság igényeit. A községben a civil szervezetek és a lakosok számára kiemelt fontossággal bírnak azok a terek, amelyek szabadidős tevékenységeknek és tömegsportoknak adnak otthont. A most megvalósult beruházás ezért nemcsak sportolási lehetőséget biztosít, hanem egyúttal hozzájárul a közösségi élet fejlődéséhez is.

 

Forrás: Vértes-Gerecse Közösség "Vércse" 
Fotó: Vértes-Gerecse Közösség "Vércse"