Császár község eszközparkja megújult- LEADER-támogatással bővült a település gépparkja

majort
2024. 07. 25., cs – 08:59

Császár Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület (BKKVE) Közösségi célú fejlesztések elnevezésű felhívására, és mintegy 7 millió forint értékű 100%-os támogatást nyert. Az új beszerzésnek köszönhetően két fűnyírótraktorral és két fűkaszával gazdagodott a település eszközparkja.

Az eszközök átadóján Császár polgármestere, Beke Gyöngyi nyitotta meg. Külön köszöntötte Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt és a BKKV egyesület tagját, Bíró Tibort.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az új fűnyíró traktorok és fűkaszák beszerzése nagy segítséget jelent a településnek, különösen, mivel a közmunkaprogram keretében rendelkezésre álló munkaerő létszáma csökkent az elmúlt években. Hozzátette: az új eszközök gyorsabbak, erősebbek és szélesebb vágóasztallal rendelkeznek, ami megkönnyíti a karbantartási munkálatokat. „Két gépet is sikerült beszerezni, ami biztosítja a folyamatos munkavégzést és a tartalék lehetőséget, ha valamelyik gép meghibásodna – tette hozzá Beke Gyöngyi.

Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében kiemelte, hogy a LEADER pályázatok célja nemcsak a települések szebbé tétele, hanem a helyi gazdaság erősítése is. A magyar kormány által indított Magyar Falu Programhoz hasonlóan ez is hozzájárult a közösségek fejlődéséhez.

Az eszközbeszerzés szakmai felelőse Bíró Tibor az átadón elmondta, hogy a gépek kiválasztásában különleges figyelmet fordítottak a helyi szükségletekre. Kiemelte, hogy mind a fűnyírótraktorok mind a fűkaszák esetében, megbiztató és jól szervizelhető eszközökről van szó. Így reméli, hogy a korábbi gépparkhoz hasonlóan sokáig szolgálják majd a település igényeit.

 

Szerző: Nagy Tamás
Fotó: Nagy Tamás