Örökségünk Őrzői: filmbemutató és kézműves vásár Szany településen

majort
2024. 06. 14., p – 09:53

A közösség ereje és hagyományaink ápolása kerül reflektorfénybe a közelgő Örökségünk Őrzői című film bemutatóján, 2024. június 29-én.  A rendezvény 16:00 órakor veszi kezdetét a Szanyi Művelődési Központban, és ígéretes programokkal várja az érdeklődőket.

Az esemény célja, hogy bemutassa Szany településének gazdag kulturális örökségét, hagyományait és népszokásait, amelyeket egy összetartó közösség őriz és ápol. A film, amely Töreki Imre műve alapján készült, részletesen bemutatja a falu történetét, mindennapjait és azokat az embereket, akik életben tartják a hagyományokat.

ÖRÖKSÉGÜNK ŐRZŐI

 

A filmvetítés 16:00 órakor kezdődik, és a nézők betekintést nyerhetnek a közösség mindennapjaiba, kultúrájába és hagyományaiba. Az esemény különlegessége, hogy a film autentikus módon mutatja be a helyi életet. A vetítés célja nemcsak szórakoztatás, hanem a közösség és a hagyományok iránti tisztelet és szeretet erősítése is.

A filmvetítés után, 17:00 órától megnyitja kapuit a Szanyi Szütyő kézműves vásár, ahol helyi kézművesek és termelők kínálják portékáikat. A vásár egyedi lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók megismerjék és megvásárolják a helyi mesterek által készített termékeket. A kézműves vásár bemutatja a szanyi hagyományos mesterségeket, mint például a fazekasság, a textilművészet és az élelmiszeripar finomságai.

A kiállítók között lesz Budai Viktória fazekas, aki bemutatja a hagyományos fazekas technikákat és termékeit, valamint Róka Zoltán, aki kézzel készített használati tárgyakat kínál. A vásár további különlegességei közé tartozik a Hercegi fürj fürjtojásos termékei, és Dombi Dóra ruhakészítő, aki hagyományos viseleteket és modern ruhadarabokat mutat be.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Szerző: MNVH
Fotó: Örökségünk őrzői, Szany