Sakura-díj a kiemelkedő minőségi termelőknek, vendéglátóknak

majort
2024. 04. 23., k – 08:59

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) megalapítása óta figyelmet fordít a minőségi vendéglátók, termelők, termelői közösségek és szálláshelyadók meghatározó hazai képviselőire és lehetőséget biztosít a szereplők közötti együttműködésre. Az egyesület célja a hazai, helyben megtermelt alapanyagok minél nagyobb arányú alkalmazása, ezáltal a hazai gazdaság támogatása, a jó minőségű, friss alapanyag biztosítása és azok szállítási távolságának csökkentése.

Az egyesület az idén első ízben kiosztott Sakura-díjat a Toyota Sakura Kft-vel közösen hozta létre, a cseresznyefa virágzásához (japánul ezt jelenti a sakura) kapcsolódóan. Így az április első napjaiban átadott díjban népszerű éttermek, termelői közösségek, kiváló minőségi hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek részesültek.

A díjazottak között szerepel a szociális gondoskodásban elért értékteremtő munkájáért elismert miskolci Szimbiózis Alapítvány. Míg a termelői közösségek, kiváló minőségű hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek között: a porrogi Somogyi Helyi Termék Egyesület, a mátészalkai Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és a hartai Tudatos Zöldségkosár közösség (MyFarm Harta).

A SVÉT az eddig felsoroltakon kívül figyelmet fordít az oktatási intézmények támogatására, a hazai és határon túli gazdasági szereplőkkel való együttműködés kiépítésére és bővítésére is. Így szakmai oktatásban elért kimagasló teljesítményért, közösségépítő tevékenységért is ítéltek oda díjakat, valamint elismerésben részesültek hazai pékségek, hazai és határon túli éttermek képviselői is.

További részletek és a díjazottak listája itt található. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

 

Forrás: NAK / Szomi Edina
Fotó: turizmus.com