Címer Park kialakítása

majort
2023. 11. 21., k – 23:00

LEADER munkaszervezet megnevezése: Velencei-tó Térségfejlesztő közhasznú Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-93-3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Címer Park kialakítása

Kapcsolattartó megnevezése: Sukoró Iskolájáért Közalapítvány

Projekt célja:

Sukoró Iskolájáért Közalapítvány elsődleges célja a kistelepülésen folyó iskolai oktatás- nevelés színvonalának emelése, a tárgyi feltételek javítása, a szabadidő tartalmas eltöltésének segítése. Másodlagos feladatai között szerepel a kistelepülési jellegből származó hátrányának enyhítése elsősorban az iskolások és óvodások körében, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz, egyes alapellátásokhoz való hozzájutás biztosítása egyaránt. A településen korábban nem elérhető új történelmi és turisztikai attrakció hozzájárul a település és a Velencei tó turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A címer egy új elképzelés szerint jelenik meg, ami leginkább a sík mesekönyvek térbe kinyitható érdekes és kissé játékos képi világára emlékeztet. A címer tehát egy 3D-s térbeli installáció, ami a helyreállított rézsűbe került megvalósításra, illetve térben kissé kiemelésre.
A címerpark önkormányzati területre (417/12 hrsz): a játszótér mellé és a Gémeskút étterem mögé kerül elhelyezésre.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A tér ezzel egy érdekes és vonzó új elemmel gazdagodott, ami a sík címerpajzsok szokatlan térbe kiemelt, átlátható és átjárható megjelenését nyújtja. Az eredeti célokhoz igazodva új lehetőséget is tartogat azzal, hogy átjárható (családi fotók). illetve a Gémeskút étterem mögötti északi domboldalon egy növénnyel körül ölelt árnyas pihenőhely alakult ki.