Helyi érték, emberi lépték - rekreáció a Szerelemvölgyében - vendégház építése

majort
2023. 11. 21., k – 22:58

LEADER munkaszervezet megnevezése: Velencei-tó Térségfejlesztő közhasznú Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-93-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Helyi érték, emberi lépték - rekreáció a Szerelemvölgyében - vendégház építése

Kapcsolattartó megnevezése: Bál-Na Produkció Kft.

Projekt célja:

Projektünk célja a modell értékű turizmus fejlesztés, innovatív turisztikai szolgáltatásokkal: fenntartható rekreációs-, sport- és egészségturizmus megvalósításával. A vendégházunkban megszálló vendégeink körében népszerűsítjük a helyi termékeket, többek között a bekészítés (pázmándi kézműves szörp, kápolnásnyéki szikvíz, kézműves folyékonyszappan, testápoló) és az igényelhető reggeli (pákozdi füstöltáru, pázmándi dzsemek, pusztaszabolcsi tej stb.) keretében. Továbbá a tájékoztatónkban bemutatunk további helyi termékeket és ajánlunk minőségi – térségi – szolgáltatásokat is.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A beruházást megelőzően Pázmánd településen és annak közvetlen közelében a Bálint Borárium minőségi színvonalával harmonizáló szálláshely - a közvetlen közelében található vendégház kivételével - nem volt fellelhető. A fejlesztéssel a vendégház építési technológiájának (könnyűszerkezetes épület, biológiai szennyvíztisztító) és számos berendezési tárgynak (újrahasznosított terasz burkolat, terasz és étkező bútorzat stb.) köszönhetően a környezetünket védjük és a környezettudatos szemléletet erősítjük.

Innovációs elemek bemutatása:

A fejlesztéssel a vendégház építési technológiájának (könnyűszerkezetes épület, biológiai szennyvíztisztító) és számos berendezési tárgynak (újrahasznosított terasz burkolat, terasz és étkező bútorzat stb.) köszönhetően a környezetünket védjük és a környezettudatos szemléletet erősítjük.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A vendégházunkban megszálló vendégeink körében népszerűsítjük a helyi termékeket.