Miske Polgármesteri Hivatal előtti parkoló felújítása

majort
2023. 11. 21., k – 22:30

LEADER munkaszervezet megnevezése: ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-91-3.-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Miske Polgármesteri Hivatal előtti parkoló felújítása

Kapcsolattartó megnevezése: Pethő Attila

Megvalósítási hely pontos címe: Miske 827/1 hrsz- és Miske 156 hrsz.

Projekt célja:

Építtető a Polgármesteri Hivatal előtti közpark egy részét kívánta térkőburkolattal lerakni, valamint a teher főbejáratot és az azt folytatandó részt a József Attila utcában. A munkálatok során a jelenlegi szilárd burkolat elbontásra került, majd megfelelő teherhordó réteg kialakítását követően térkőburkolatot raktak le.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A projekt céljaiban hozzájárul a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § pontjára foglalt kötelező önkormányzati feladat minél teljeskörűbb teljesítéséhez. A Miske Község Önkormányzatának hivatala előtti közpark egy részét térkő burkolattal rakták le 347,68 m2-en. 10 darab parkoló került kialakításra, mely a 827/1 hrsz. 156 hrsz. érintésével történt. A területen 5 db fa kivágására került sor. A kavicsbeton burkolatot kézi erővel, légkalapáccsal elbontottuk, a mechanikailag stabilizált alapréteg M56 jelű 25 cm vastagságban készült. A parkoló széle 40 cm hosszú előregyártott beton süllyesztett szegéllyel került lezárásra. A térkőburkolat készítése nagy igénybevételre alkalmas 8 cm-es térkővel készült. A térkőburkolat közé megkülönböztetett színnel vezetősáv került kialakításra a parkolóhelyeken. A kialakított parkoló jól illeszkedik a Polgármesteri Hivatal belső udvarában a Magyar Falu Program keretében megvalósított akadálymentesített térkő burkolattal.

Innovációs elemek bemutatása:

10 darab parkoló került kialakításra. A mechanikailag stabilizált alapréteg M56 jelű 25 cm vastagságban készült. A parkoló széle 40 cm hosszú előregyártott beton süllyesztett szegéllyel került lezárásra. A térkőburkolat készítése nagy igénybevételre alkalmas 8 cm-es térkővel készült. A térkőburkolat közé megkülönböztetett színnel vezetősáv került kialakításra a parkolóhelyeken.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt megvalósításával biztosítani tudjuk a magas színvonalú szolgáltatást a Hivatalnál. A lakosok a parkolóból kedvezően és akadálymentesítetten tudják megközelíteni a hivatal épületét. A parkolók kialakításával tágas helyen balesetmentesen parkolhatnak a gépjárművek, nem akadályozva a közúti közlekedést.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Küldetésünk: Egy fenntartható település, amely munkát, megfelelő életszínvonalat biztosít az itt lakók számára. Célunk a fiatalok megtartása, az elvándorlás csökkentése. Mindezen célok eléréséhez elengedhetetlen előfeltétel a külterületi és belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a köz-és vagyonbiztonság növelése, a kockázatok minimálisra csökkentése, és nem utolsó sorban a helyi lakosság számára egy olyan korszerű, minél több igényt kielégítő hivatal álljon rendelkezésre, amely jól és biztonságos megközelíthető.