Eszközbeszerzés az ASZTERV Kft-nél

majort
2023. 11. 21., k – 22:26

LEADER munkaszervezet megnevezése: UTIRO Térségfejlesztő Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-90-V.2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Eszközbeszerzés az ASZTERV Kft-nél

Kapcsolattartó megnevezése: Gyöngyösi Gergely

Megvalósítási hely pontos címe: Lukácsháza, Nagycsömötei utca 62. 470/1 hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.12.31.

Elnyert támogatási összeg:1 131 265 Ft

Teljes projekt összeg: 2 035 554 Ft

Projekt célja:

A vállalkozás 2004-ben alakult Bt formájában, majd jogfolytonossággal
2009-ben érte el végleges, mai formáját. A Kft. Székhelye Lukácsházán, a Nagycsömötei utca 62. szám alatt található.  A vállalkozás vezetői: Szendrőné Sopár Katalin és Szendrő Imre. A vállalkozás fő tevékenysége a konyhabútorgyártás, de emellett a pályázat szempontjából is fontos az építészmérnöki tevékenység, a mérnöki tevékenység, valamint a műszaki tanácsadás. A vállalkozásban jelenleg 4 fő alkalmazott dolgozik: 2 fő asztalos és 2 fő okleves építészmérnök.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A pályázatban szereplő fejlesztés a Lukácsháza település 100/2020. (VII.29.) számú képviselő-testületi határozatával jóváhagyott, közösség által elfogadott helyi értékleltárban a 9.13. Helyi szolgáltatások nevű értékhez kapcsolódik.

A fejlesztés során az alábbi eszközök kerültek beszerzésre: 1 db smart TV, 2 db számítógép, 4 db monitor, 1 db szerver és 1 db háttértároló.

A vállalkozás versenyképességét megalapozzák a pályázati lehetőség révén beszerzésre került új eszközök/gépek, melyektől kapacitásbővülés és hatékonyság növekedés várható. A fejlesztés nélkül kiugrási, fejlődési lehetőség nem állt fenn. A fejlesztés további beruházásokat is indukál. A hatékony működéssel a vállalkozás jövedelmezősége növekszik. Az eszközbeszerzés révén a minőségi szolgáltatásnyújtás biztosított, az informatikai eszközbeszerzés a Térségmenedzsment szervezetek által szervezett képzések tananyagának és a szemléletformáló anyagoknak átvételét, megismerését szolgálja. A projektnek köszönhetően még szorosabb együttműködés valósul meg a térség/település szektorai (vállalkozások, önkormányzat, civil szerveződések) között.

Innovációs elemek bemutatása:

A beruházásnak köszönhetően olyan tevékenység (Építészmérnöki tevékenység) fejlesztése
valósult meg, amely hozzájárul nemcsak a település, hanem a környékbéli települések
infrastruktúrájának fejlesztéséhez is. A helyi önkormányzat fontosnak tartja a folyamatos
megújulást, a falu szépítését és az infrastruktúra bővítését azért, hogy a település minél „élhetőbbé’ váljon és meg tudja tartani ott élő lakosokat, valamint vonzóbbá váljon a más
településekről beköltözők számára.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

  • szorosabb együttműködés az önkormányzatokkal, helyi vállalkozásokkal
  • a térségben régóta fennálló személyes ismertségek fejlesztése
  • a Vidékfejlesztési Program (LEADER) keretében pályázatokkal fejleszteni lehet a
    gazdaságot
  • együttműködés helyi vállalkozásokkal

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A beruházásnak köszönhetően olyan tevékenység (Építészmérnöki tevékenység) fejlesztése valósul meg, amely hozzájárul nemcsak a település, hanem a környékbéli települések infrastruktúrájának fejlesztéséhez is. A helyi önkormányzat fontosnak tartja a folyamatos
megújulást és a falu szépítését, infrastruktúra bővítését, hogy minél „élhetőbbé’ váljon a település és meg tudja tartani ott élő lakosokat, valamint vonzóbbá váljon a más településekről beköltözők számára.