Csepreg város sportéletének felvirágoztatása

majort
2023. 11. 21., k – 22:25

UTIRO Térségfejlesztő Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-90-Ö.2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Csepreg város sportéletének felvirágoztatása

Kapcsolattartó megnevezése: Pócza Antal

Megvalósítási hely pontos címe: 9735 Csepreg, Nádasdy u.543.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.09.20.

Elnyert támogatási összeg: 3 833 471 Ft

Teljes projekt összeg: 5 128 211 Ft

Projekt célja:

A projekt eredményeként megvalósult a kisléptékű ingatlanfejlesztés. Átalakítással létrejött egy külön bejáratú bírói öltöző és egy hazai ifi öltöző, valamint egy sportszerraktár. A felújított sportöltöző épülete így a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelel. Lehetővé válik mérkőzések rendezése és versenysport űzése is. A belső felületeket javítása, majd újrafestése, valamint a szaniterek cseréje is megtörtént.  A meglevő fűtési rendszert átalakítottuk és a villamos rendszer is felújításra került. Az érintett épületrészen új belső és külső nyílászárókat építtettünk be és új válaszfalak kerültek kialakításra. A projekt hatására az egyesület hatékonyan láthatja el versenysport tevékenységét és egészségtudatos szemléletformálását lakosság körében. A helyi értéket képviselő sporttevékenység minőségi fenntartásához, továbbfejlesztéséhez járult hozzá a beruházás, illetve kedvező hatást gyakorol a helyi identitástudat erősítésére is. Célcsoport: sportolók, edzők/bírók, lakosság.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Helyi értéket örökítő szervezetünk működését és egyben közösségi célokat is szolgál a kisléptékű infrastrukturális beruházás, amely az egyesület Sportöltöző épületének felújítását, belső átalakítását valósította meg. A tervezett építészeti-műszaki megoldás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, általános érvényű és eseti előírásoknak. A versenyszerű sportoláshoz, mérkőzések rendezéséhez szükséges külön bejáratú bírói öltöző, valamint egy hazai ifi öltöző került kialakításra. Helyi értéket örökítő partnereinkkel történő gazdasági és társadalmi együttműködés révén hozzájárulunk a csepregi gazdaság stabil és jövedelmező működéséhez, munkahelyek megtartásához, vendégkörük bővítéséhez. A projekt kivitelezési munkái helyi vállalkozóknak adtak megrendelést.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Sportegyesületünk a projekt által hozzájárul Csepreg város harmonikus megjelenéséhez. Szervezetünk figyelmet fordít az egyesületi tevékenység működése során a költséghatékony energiagazdálkodásra, valamint újrahasznosított anyagokat használnak irodai tevékenység során (pl. nyomtatás). A keletkező hulladékok csökkentését, a hulladékok szelektív gyűjtését szintén megvalósul egyesületünk munkája során. Jelen projekt a Sportöltöző épületének rekonstrukciójával a közösségi tér hosszútávú használatát teszi lehetővé a csepregi és mérkőzésre érkező vendégcsapatok / szervezetek számára.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Bővülő taglétszámunk biztosítja a fenntartható működést. Az egyesület működése a helyi egészségmegőrzést, sportéletet, közvetve a helyi gazdaság fejlődését támogatja, valamint hozzájárul a helyi vállalkozások sikeres és fenntartható működéséhez