Szolgáltatás végzéséhez szükséges eszközbeszerzés - Gellér Tamás egyéni vállalkozó

majort
2023. 11. 21., k – 21:53

LEADER munkaszervezet megnevezése: Szinergia Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-82-8.1.3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Szolgáltatás végzéséhez szükséges eszközbeszerzés - Gellér Tamás egyéni vállalkozó

Kapcsolattartó megnevezése: Karsai Dániel

Megvalósítási hely pontos címe: Botykapeterd, Szigetvári utca 20 hrsz:22/21

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.01.04.

 Elnyert támogatási összeg: 1 999 899 Ft

Teljes projekt összeg: 2 857 000 Ft

Projekt célja:

Gellér Tamás egyéni vállalkozó fejlesztése, aki 2008.07.03-án kezdte meg működését 7900 Botykapeterd, Szigetvári utca 20. szám alatti székhelyen, ami a fejlesztés megvalósítási helyszíne is egyben. Fő tevékenységi köre 452001 ÖVTJ- kód szerinti, személygépkocsi általános karbantartás, -javítás. Ezen tevékenységének fejlesztése valósult meg eszközbeszerzés által a projekt keretein belül. A vállalkozás szolgáltatásai közé tartozik a gépjárművek javítása, szervíz ellátása, műszaki és környezetvédelmi vizsgára történő felkészítése, műszaki vizsga lebonyolítása, gumijavítás, gumicsere. A 2014-es évben megnyitotta az új műhely-csarnokát, melyet korábbi 2012-es EMVA Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése című támogatásból létesített. A családi hagyományok folytatása és a szakmai munkája eredményeképpen széles ügyfélkörrel rendelkező vállalkozó. Ügyfelei elégedettsége valamint a gyors munkavégzés és a gépjárművek hibaállapotának hatékony és gyors felismerése érdekében a projekt keretében 2 db hibakódolvasót valamint 1 db kompresszort szerzett be.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A projekt keretében a 1 db GUTMANN MEGA MACS 56 hibakód olvasót, 1 db LAUNCH APARAT DE DIAGNOZA X431 EURO PRO4 PROMO hibakód olvasót valamint 1 db CPRD 6270 NS 39 MT típusú kompresszort. A jelenleg javításra érkező gépjárművek elektronikailag el vannak látva öndiagnosztikai (önellenőrzési) funkcióval, melynek lényege, hogy érzékeli jeladóit, beavatkozóit és ha hibát észlel kigyújtja a MIL vagy más néven a motorkontroll lámpát. Ilyenkor hibakód tárolódik a számítógép [ECU] hibatároló memóriájában. A hibakódokat a hozzá szükséges célműszerrel lehet kiolvasni, majd elkezdeni a hiba valós okának feltárását. A diagnosztikai eszközök beszerzése a hibakódok egyszerű és gyors kiolvasása valamint a hibák törlése miatt szükséges. Ezen eszközökkel motor, váltó, ABS, fék, futómű, klíma, komfort, légzsák, immobiliser vezérlőegységekbe lépve gyári szintű hibakód olvasásra, törlésre, különböző élő adatok megjelenítésére, illesztésekre, kódolásokra, szervizintervallumok kijelzésére, törlésére képes. A korábban rendelkezésükre álló kompresszor korszerűtlen, elavult volt ezért ennek cseréje indokolt lett. A beszerzett kompresszor ékszíj hajtású, 2 lépcsős sűrítéssel működik: a két különböző méretű dugattyúval magasabb, max. 11 bar nyomást ér el. Élettartama pedig az alacsony fordulatszámnak, és a nagyteljesítményű hűtőbordáknak, valamint a nagy hatékonyságú, könnyen hozzáférhető légszűrőnek köszönhetően nő.

Innovációs elemek bemutatása:

Egy vidéki (falusi) autószerelő műhely digitális diagnosztika, illetve adatkezelés irányban való fejlesztésével megteremtődik a lehetősége annak, hogy az itt élők helyben tudják javíttatni új gépjárművüket, és ne keljen távoli városi szervízekbe járniuk. Ez a műhely tulajdonosának régi célja volt, és több hasonló jellegű, más forrásból is finanszírozott projektjével elérte ezt. Ennek köszönhetően a mikrotérségi lakosság helyben tudja javíttatni, illetve vizsgáztatni új vásárlású, korszerű gépkocsiparkját is.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A beszerzésre kerülő eszközökkel az autószereléshez kapcsolódó szolgáltatások továbbfejlesztése valósulhat meg. Ezáltal a meglévő ügyfélkör igényeinek teljes körű kielégítése mellett az új típusú kapacitás-bővüléssel új piacok szerzése, vevői kör bővülése, a vállalkozás verseny- és jövedelemtermelő képességének növelése valósult meg. Botykapeterd településen a 6-os főút átmenő forgalma is érvényesül, ezért a Pécs-Szigetvár-Barcs között utazók is hasznosíthatják a műhelyt.