Panyolium eszközbeszerzése 2018

majort
2023. 11. 20., h – 09:07

LEADER munkaszervezet megnevezése: Szatmár LEADER Közhasznú Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-79-7-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Panyolium eszközbeszerzése 2018

Kapcsolattartó megnevezése: Mórucz István

Megvalósítási hely pontos címe: Panyola, Veszprémi út 73.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.04.15.

Elnyert támogatási összeg: 7 992 374 Ft

Teljes projekt összeg: 11 417 686 Ft

Projekt célja:

A vállalkozás gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával, aszalásával, liofizálásával foglalkozik. Ezt a tevékenységet fejleszti tovább eszköz és gépbeszerzéssel, illetve technológiai beruházás megvalósításával.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A megvalósítás során a már működő feldolgozó üzem (4913 Panyola, Veszprémi út 73., hrsz.: 86/54.) továbbfejlesztése céljából beszerzésre került:

  • 1 db 100 L-es lekvárfőző berendezés a gyümölcsfeldolgozó-lekvárfőző tevékenység fejlesztése és kapacitásbővítése érdekében. A rozsdamentes lekvárfőző berendezés el van látva egy alacsony fordulatú speciálisan kialakított fenékkeverő szerkezettel, melynek használatával lehetőség adódik nagy sűrűségű anyagok, jó minőségű lekvárok, szörpök, ivólevek előállítására.
  • 1 db MB 100 kisüzemi meggy/szilvamagozó gép ugyancsak technológiai fejlesztés és kapacitásnövelés céljából. Csonthéjas gyümölcsök magozására szolgáló berendezés. A kimeneti oldalon gyümölcspép, illetve külön a magok távoznak.
  • 1 db egyedi hűtő felépítmény a szezonális gyümölcsök tárolásához, 2 tonna tároló kapacitással. Télen-nyáron hűtésre, állandó hőmérsékletet igénylő áru tárolására használható, gyümölcs- és zöldségtermékek tárolására alkalmas.
  • 1 db ATTACK Gyümölcsmag égető adapter meglévő faelgázosító kazánhoz.
    A fejlesztéssel érintett telephelyen jelenleg egy korábbi, LEADER 2007-2013-as támogatásból beszerzésre került Buderus DPX 35 kW-os faelgázosító kazán működik, mely kazán kiegészíthető egy gyümölcsmag égető adapterrel (jelen eszközbeszerzés egyik tárgyát képező ATTACK pellet égő). Ez a berendezés biztosítja a feldolgozás során felhalmozódó gyümölcsmagok újrahasznosítását. A magokat szárítás után az adagoló rendszer segítségével eltüzelik. Ezáltal is csökken az üzemeltetés közben keletkező hulladékok mennyisége, így elősegítve a hulladékártalmatlanítást és a kisebb környezeti terhelést.
  • Fotó technikai eszközök beszerzése, lámpák, objektívek stb. a termékek fotózásához, marketingfeladatok ellátásához, kiadványok szerkesztéséhez.

Innovációs elemek bemutatása:

ATTACK Gyümölcsmag égető adapter meglévő faelgázosító kazánhoz.
A fejlesztéssel érintett telephelyen jelenleg egy korábbi, LEADER 2007-2013-as támogatásból beszerzésre került Buderus DPX 35 kW-os faelgázosító kazán működik, mely kazán kiegészíthető egy gyümölcsmag égető adapterrel (jelen eszközbeszerzés egyik tárgyát képező ATTACK pellet égő). Ez a berendezés biztosítja a feldolgozás során felhalmozódó gyümölcsmagok újrahasznosítását. A magokat szárítás után az adagoló rendszer segítségével eltüzelik, ezáltal is csökken az üzemeltetés közben keletkező hulladékok mennyisége, ezzel elősegítve a hulladékártalmatlanítást és a kisebb környezeti terhelést.
Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból, kézműves jelleggel dolgozunk. Minden egyes termékünk természetes hozzávalókban, rostokban és antioxidánsokban gazdag, ugyanakkor kalóriaszegény, így széles körben népszerűségre talál. Tartósítószert, mesterséges színezőanyagot és hozzáadott cukrot nem alkalmazunk. A Panyolium egy olyan ízvilágot szeretne nyújtani az ínyencségekre fogékony vásárlóknak, amivel korábban nem találkoztak. A manufaktúránk a saját termőföldön és a helyben termett gyümölcsöket dolgozza fel.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Ezzel a komplett beruházással növekedik a vállalkozás termelési kapacitása, versenyképessége, biztosítottabbá válik a piacokon történő megjelenése, új piacokon jelenik meg, erősödik az innovációs képessége, mindezzel nő a vállalkozás hatékonysága és eredményessége, a vállalt célok (pl.: foglalkoztatás növelése) megvalósításra kerültek.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Európa szívében, Magyarország észak-keleti sarkában van egy különleges térség, ahol három folyó ölelésében bőséges termést adnak az úgynevezett “ártéri dzsungelgyümölcsösök”. Az itt termő, utánozhatatlan zamatú “Nemtudom” szilva, a kissé savanykás cigánymeggy, a világszerte ismert vilmoskörte biztosítja termékeink jellegzetes karakterét. Őshonos itt a különleges milotai dió, mely számos termékünkben felbukkan. Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból, kézműves jelleggel dolgozunk. Minden egyes termékünk természetes hozzávalókban, rostokban és antioxidánsokban gazdag, ugyanakkor kalóriaszegény, így széles körben népszerűségre talál. Tartósítószert, mesterséges színezőanyagot és hozzáadott cukrot nem alkalmazunk. A Panyolium egy olyan ízvilágot szeretne nyújtani az ínyencségekre fogékony vásárlóknak, amivel korábban nem találkoztak.
A manufaktúránk a saját termőföldön és a helyben termett gyümölcsöket dolgozza fel. Fáradságos munkával, természetesen gazdálkodunk, gyomírtó és rovarírtók nélkül. Miközben a termőtalaj életre kel, gyógynövényekből készült főzetekkel, biológiai növénykondícionálókkal erősítjük növényeink immunrendszerét, hogy saját erejükből is meg tudjanak bírkózni a betegségekkel. A termesztéstől kezdve az aszaláson, főzésen és feldolgozáson át a csomagolásig minden a Panyolium kezei között zajlik.
Termékeink: aszalt gyümölcs, aszalt gyümölcsből készült tea és lekvár.