Soponyai Sportlövő Egyesület eszközfejlesztése

majort
2023. 11. 20., h – 08:52

LEADER munkaszervezet megnevezése: Sárvíz Helyi Közösség

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-76-8.1 4-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Soponyai Sportlövő Egyesület eszközfejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Majerné Mészáros Erika

Megvalósítási hely pontos címe:8123Soponya, hrsz.: 0245/8

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.02.23.

Elnyert támogatási összeg: 4 999 482 Ft

Teljes projekt összeg: 5 554 980 Ft

Projekt célja:

Az egyesület 2006-ban jött létre azzal a céllal, hogy népszerűsítse a sportlövéssel és vér nélküli vadászattal kapcsolatos tevékenységeket. A térségben régi hagyományai vannak a vadászatnak, amelynek egyik ékes példája a Soponyán telephellyel működő Vadex Zrt. Ezen felül helyi vadásztársaság is működik. A vadászat, mint turisztikai elem napjainkra egyre inkább teret hódít magának, így a fegyver használatának biztonsága kiemelten fontos. Ehhez a tevékenységekhez nyújt segítséget az egyesület. A gyakorlás lehetőségén felül több helyi és térségi versenyt is tart, ahol agyaggalamb vadászat formájában mérik össze tudásukat az érdeklődők.

A 2009. és 2011. években EMVA LEADER pályázati támogatásban részesült a szervezet, ahol eszközbeszerzés és épületfelújítás szerepelt. A fejlesztés elsődleges célja, hogy az egyesület eszközbeszerzésével olyan rendezvények megtartását tudja biztosítani, ami nem csupán a saját egyesületi tagok részvételét, hanem a környékbeli vadásztársaságok, egyesületek részvételét is biztosítja.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Jelen fejlesztés eszközbeszerzésre irányult, melynek keretében 8 darab 12V áramfelvételű korongdobó gép beszerzése történt:

- 2 db Promatic Falcon 6 típusú korongdobó gép

- 2 db Promatic Falcon 8. típusú korongdobó gép

- 1 db Promatic Falcon 6 Batue korongdobó gép

- 3 db PromaticRangerChondel korongdobó gép

Innovációs elemek bemutatása:

A beszerzett eszközök teljesen új fejlesztésűek. Az egyesület eddigi működésében ilyen korszerű gépek nem voltak. Működésük megbízható és energiatakarékos, rendezvényeink színvonalát nagyban emelik.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Olyan gépek kerülnek beszerzésre, amelyek a legkorszerűbbek, meghibásodásuk igen alacsony. Üzembiztosak, így hosszútávon jelentős költségeket takarítanak meg (nincs törött korong kidobása).

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A vadászat, mint turisztikai elem napjainkra egyre inkább teret hódít magának, így a fegyver használatának biztonsága kiemelten fontos. Ezekhez a tevékenységekhez nyújt segítséget egyesületünk, továbbá a gyakorlás lehetőségén felül több helyi és térségi versenyt is tart, ahol agyaggalamb vadászat formájában mérik össze tudásukat az érdeklődők.