A Stylist Jewels Kft. technológiai fejlesztése

majort
2023. 11. 19., v – 22:06

LEADER munkaszervezet megnevezése: Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-67-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A Stylist Jewels Kft. technológiai fejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Papp János

Megvalósítási hely pontos címe: Újfehértó, 012/6. hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.03.15.

Elnyert támogatási összeg: 22 930 308 Ft

Teljes projekt összeg: 46 057 750 Ft

Projekt célja:

A Stylist Jewels Kft. jelenlegi tevékenységének továbbfejlesztéséhez elengedhetetlen ezen beruházás, melynek során a kézműves porcelán tárgyak előállításához kapcsolódó építési tevékenység, valamint eszköz és gépbeszerzés valósul meg. A létrejövő kb. 97 m2-es kisüzemben helyben kialakult eljárások alkalmazásával kisüzemi keretek között, a hely sajátosságait megjelenítő kézműves technikával előállított jelentős hozzáadott értékkel bíró minőségi használati tárgyak, helyi termékek készülnek helyi munkaerővel.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A fejlesztés során építési tevékenység, eszközbeszerzés, megújuló energia kialakítása, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása, akadálymentesítés, illetve projekt előkészítési és projektmenedzsmenti tevékenység valósult meg. A 200 literes, 1300 Celsius fokig felfűthető, programozható szellőző rendszerrel, egyzónás szabályozással, PtRh-Pt hőérzékelővel rendelkező porcelán égető kemence a végtermékek színezéséhez nélkülözhetetlen eszköz.
97 m2-es, újonnan épülő csomagoló, gyártó és összeszerelő kisüzem építési kivitelezése valósult meg. A kisüzemben több helyiség került kialakításra, nevezetesen iroda, raktár, csomagoló és összeszerelő műhely, varroda, illetve szociális helyiségek. A csomagoló és összeszerelő kisüzem akadálymentesen megközelíthető, továbbá az épület akadálymentesítése biztosított. A kisüzem energiaszükségletének kielégítésére 15,2 kW-os napelem rendszer kiépítése valósult meg. A 40 db napelem típusa Trina panel, melyek egyenként 380 W-osak, az inverter típusa Huawei SUN 2000-15KTL-M2. A hatékony munkavégzéshez szükséges irodai bútorok és berendezések (polcrendszerek, asztalok, padok) beszerzése is megvalósult.
A speciális, egyedi, porcelánok dekorálásához, illetve a matrica gyártáshoz szükséges kerámia nyomtató került beszerzésre. Műszaki paraméterei: Technológia: Lézer; bemelegedési idő: 22 mp; az első oldal elkészítésének ideje - színes: 5,7 mp; az első oldal elkészítésének ideje - fekete-fehér: 4 mp; nyomtatási sebesség - színes: 45 lap/perc; nyomtatási sebesség - fekete-fehér: 45 lap/perc; havi csúcsterhelhetőség: 200 000 nyomat/hó.

Innovációs elemek bemutatása:

A beszerzett technológiai fejlesztésekkel - akár a porcelán égető kemencét tekintve, melynek segítségével a végtermékek színezésének hatékonysága javul, akár a kerámia nyomtatót nézve, mellyel a porcelánok dekorálása válik hatékonyabbá - nemcsak az egyes munkafázisok elvégzése optimalizálódik, hanem magasabb hozzáadott értékkel rendelkező kézműves helyi termékek készülnek. A termékek gyártásához leginkább szükséges energiának, az elektromos áramnak az előállításához a kiépített megújuló energia rendszer immár nagymértékben hozzájárul.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt eredménye, hogy a Kft. a bérmunka helyett immár saját magának tudja gyártani a csomagoló eszközöket, dobozokat, illetve tudja végezni az alkatrész-összeszerelést, illetve az egyes grafikai és speciális nyomtatási munkálatokat a beszerzett kerámia nyomtató révén.
A projekt eredményét tekintve nagymértékben hozzájárul a közvetlen értékesítés erősítéséhez, melynek során mintegy 200-300 vásárló fordult meg személyesen az üzletben az elmúlt évben, a továbbértékesítés kapcsán pedig mintegy 50-60 db céggel áll kapcsolatban a vállalkozás.
Az értékesítési stratégiában szerepel a közvetlen és a nagykereskedelmi értékesítés is, akár a Kelet-magyarországi régióban (Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló), akár Budapest vonatkozásában. Értékesítő partnerek az ország minden nagyvárosában vannak, ezt az üzletpolitikát a Kft. a fejlesztést követően, a jövőben is folytatni kívánja, ezzel is erősítve a jelenlegi piaci pozícióját. Az értékesítés az elmúlt években azonban a kialakult gazdasági helyzet miatt főképp az online értékesítés irányába tolódott el, ezt figyelembe véve ezen irányban is lépéseket tettünk és kívánunk tenni a jövőben is. A Kft. állandó piackutatást végez, hogy a folyamatosan változó vevői igényeket, szükségleteket ki tudja elégíteni. Ezt felhasználva jelen fejlesztés segítségével még inkább szélesíteni tudjuk a már így is jelentős mértékű kézműves porcelán termék kollekciónkat, illetve termékskálánkat.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A Kft. legfőbb célja a hátrányos helyzetű térségben működő mikrovállalkozás gazdasági működésének erősítése. A kézműves porcelán tárgyak előállításához használt alapanyagok teljesen magyar alapanyagú termékek. A fejlesztés révén a vállalkozás szélesíteni tudja eddigi tevékenységét, hiszen a technológiai fejlesztés révén a kézműves porcelán tárgyak előállítása hatékonyabbá válik. Ezt figyelembe véve a jelenlegi tevékenység továbbfejlesztése valósul meg. A csomagoló, gyártó és összeszerelő kisüzem fejlesztése hozzájárul a minőségi helyi kézműves termékek előállításához, továbbá a vállalkozás eredményes gazdálkodásához, hatékonyságának további növeléséhez. A Kft. a piaci pozícióját kívánja megerősíteni a jelenlegi gazdasági helyzetben. A fejlesztés eredményeként hatékonyabb munkával nagyobb bevételre lehet szert tenni, ezzel is megalapozva a fenntartható fejlődést. A fejlesztés hatékonyabb munkavégzést eredményez és szélesíti az eddigi kézműves porcelán tárgyak előállításának tevékenységét.