Közösségi épület építése

majort
2023. 11. 19., v – 22:03

LEADER munkaszervezet megnevezése: Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-67-3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Közösségi épület építése

Kapcsolattartó megnevezése: Papp Józsefné

Megvalósítási hely pontos címe: Érpatak, Zsindelyes tanya 3. 0159/14 hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.06.01.

Elnyert támogatási összeg: 61 999 991 Ft

Teljes projekt összeg: 69 201 162 Ft

Projekt célja:

A projekt fő célja egy új közösségi épület létrehozása. Ez az épület főként rendezvények lebonyolításához szükséges. Ebben a közösségi térben változatos és sokszínű programok, rendezvények, előadások, pálinka túrák, gasztronómiai bemutatók, kiállítások, családi és baráti összejövetelek szervezése valósulhat meg.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Egy 150 m2 nagyságú közösségi épület létrehozása. Eszközbeszerzés keretében beszerzésre kerül 9 db egyedi gyártású asztal, 17 db egyedi gyártású pad tömör fenyőből.

Innovációs elemek bemutatása:

A Zsindelyes tanya az a hely, ahol a világmegváltó beszélgetések történnek egy finom kávé mellett, a tornácon ülve vagy épp a fűben heverve. Ahol finomakat ehettek, együtt lehettek, ahol jól esik csak úgy lenni. Ahol nyáron a tiszta levegő, a tücskök ciripelése hallatszik, télen pedig a friss hó végtelen látványa tárul eléd.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A pályázat eredménye egy közösségi épület. Az épület fenntartása és üzemeltetése a Zsindelyes Nonprofit Kft. feladata. További feladata, hogy a működtetéséhez szükséges berendezések és eszközök beszerzése is biztosítva legyen. A beruházáshoz kapcsolódó
berendezések tömör fenyőfából készült paraszt lócák és fa asztalok. Az épület megépítésével párhuzamosan az épületek működtetéséhez szükséges eszközök beszerzése is folyamatos lesz. A fejlesztéssel érintett szolgáltatás a rendezvényszervezés, melynek színvonala emelkedik majd a pályázat keretében létrejövő új közösségi térrel és a cég tulajdonosának rendezvényszervezésben szerzett tapasztalata által. Ebben a közösségi térben változatos és sokszínű programok, rendezvények, előadások, pálinkatúrák, gasztronómiai bemutatók, kiállítások, családi-és baráti összejövetelek szervezése valósul meg.

A Zsindelyes név alatt futó tevékenységeket tekintve egyedi, célja is speciális, komplex: Érpatak-Zsindelyes tanya kulturális értékeinek, hagyományainak megóvása.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt keretében létrehozott közösségi épület egy 1,5 hektáron elterülő komplexum, ami tele van izgalmas mintákkal, egyedi térkultúrával, otthonos puha kényelemmel, szívből jövő vendéglátással, és izgalmas ízkombinációkkal. Itt önfeledten átadhatjátok magatokat a vidéki életérzésnek, mindezt a legmodernebb technikával.