Közösségi tér létrehozása Nován

majort
2023. 11. 19., v – 21:40

LEADER munkaszervezet megnevezése: Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-59-6-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Közösségi tér létrehozása Nován

Kapcsolattartó megnevezése: Szekeres Zoltán, elnök

Megvalósítási hely pontos címe: Nova, Fő u. 1., 424/2 hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.06.18.

Elnyert támogatási összeg: 4 999 997 Ft

Teljes projekt összeg: 8 474 878 Ft

Projekt célja:

A megvalósított projekt célja a 8948 Nova, Fő u. 1., 424/2 helyrajzi szám alatt álló ingatlan, a Gönczi Ferenc Művelődési Otthon tetőterének beépítése. Cél egy funkció nélküli, az épület korábbi felújítása során szerkezetileg kialakított, de üresen álló tér közösségi térré alakítása civil szervezetek együttműködésével.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A szerkezetileg kialakított tetőteret közösségi térré alakították, amelynek hasznos alapterülete 69,78 m2, amihez 45 m2 padlástér tartozik. Minden szerkezet lezárásra került, kiegészítő hőszigetelést készítettek, belső nyílászárókat építettek be és megvalósult a belső burkolás. Kialakítottak egy lépcső előteret, egy multifunkcionális nagytermet és egy WC-t, kiépítették a világítási és a fűtési rendszert és 40 db konferencia széket szereztek be.

Innovációs elemek bemutatása:

Kihasználatlan tér közösségi térré alakítása civil szervezetek együttműködésével és az épület tulajdonosának támogatásával, ami segíti a település közösségi életét és hozzájárul a partner szervezetek közösségfejlesztési programjának megvalósításához.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A beruházás eredményeképpen a civil közösségek összefogásával, együttműködésével egy multifunkciós közösségi tér jött létre, amely alkalmat teremt kisebb beltéri sportesemények, csapatépítők, illetve szemléletformáló előadások és foglalkozások megtartására.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt jó példa arra, hogy a település közösségi életéhez több civil szervezet együttműködésével hozzájárulhat egy fejlesztés és segítheti a programok, rendezvények feltételeinek javítását.