Falusi Wellness – Szolgáltatásbővítés a Suttogóban a rekreáció jegyében

majort
2023. 11. 19., v – 17:17

LEADER munkaszervezet megnevezése: Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-57-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Falusi Wellness – Szolgáltatásbővítés a Suttogóban a rekreáció jegyében

Kapcsolattartó megnevezése: dr. Hollóné Vaskó Judit

Megvalósítási hely pontos címe: 5065 Nagykörű, Szabadság út 21-23.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.12.12.

Elnyert támogatási összeg: 4 996 266 Ft

Teljes projekt összeg: 7 153 408 Ft

Projekt célja:

A nagykörűi "Fogadó a Suttogóhoz” szolgáltatási termékpalettáját kívánták diverzifikálni LEADER támogatással. A fejlesztéssel komplex szolgáltatási- és élménycsomagot nyújtani tudó szálláshely jött létre, céljuk, hogy az ország minden területéről integrálhassák a szállóvendégeket. A fejlesztéssel azt kívánták elérni, hogy a Fogadó vendégei még teljesebb körű szolgáltatást kaphassanak, igazodva a megváltozott turisztikai keresleti trendekhez

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A Fogadó meglévő szolgáltatásait az egészségmegőrzés, aktív pihenés, rekreáció és vitalizáció jegyében szélesítették. Ennek keretében egy infraszauna, egy felnőtt- és gyermekmedence került beépítésre, amit egy gondozott, automatikusan öntözött zöld parkkal vettek körül. A parkot évelők és örökzöldek telepítésével igazították a medencék környezetéhez. A fogadó gasztronómiai kínálatát egy BBQ sütő (pit boksz/szekrény szmóker) beszerzésével erősítették. A pályázat keretében a fogadó közösségi terében megépített cserépkályhával kívánták megoldani a már meglévő fűtésrendszer diverzifikációját, egyben elérni, hogy vendégek komfort és esztétikai élménye tovább fokozódjon a hidegebb, téli napokon.

Innovációs elemek bemutatása:

A megvalósított projekt turisztikai trendeket követve újszerű megoldásokat tartalmaz, mind szűkebb, mind tágabb értelemben. Szűkebb értelemben az infraszauna megépítésével és a BBQ sütő beszerzésével olyan, a térségben eddig nem létező élményelemeket szerepeltetnek szolgáltatási kínálatukban, amelyekre a mai kor vendégei fogékonyak. Tágabb értelemben pedig megjelenik a szolgáltatási palettán az egészségmegőrzés, rekreáció és egészségtudatosság iránti igény kielégítése.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt révén bővültek a szálláshelyhez kapcsolódó modern szolgáltatások. A kibővült szolgáltatás portfólió révén a belföldi turizmusban relatíve olcsó, megfizethető, ugyanakkor teljeskörű kikapcsolódást keresőkkel bővül a Fogadó vendégköre.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A vállalkozás 2008-as megalakulásától kezdve vendéglátás turizmus témakörben tevékenykedik. A cégvezetők rendelkeznek az ehhez szükséges szakirányú ismeretekkel és tudatos üzletpolitikájuk az elmúlt két év nehéz időszakán is átsegítette őket.
A Suttogó fogadóban nem ismeretlen a falusi kézműves hagyományok bemutatása, a vesszőfonás, csipkeverés, csuhébaba készítés. Nagykörű a cseresznye mellett híres a vert csipkéjéről. A helyi mesterek által készített használati tárgyakat, szakajtó, kenyeres kosár, gyümölcsös kosár, tojástartó, illetve a szintén helyi mesterek által készített dísztárgyakat - vert csipke terítők, csipke díszek – is bemutatnak a Fogadó területén. A fogadó területén belül nyújtott kikapcsolódási lehetőségeken túl is ajánlanak/kínálnak turisztikai attrakciókat. Ilyen a Natura 2000 területén és a Nagykörű közvetlen szomszédságában található Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzetben vezetett túrák szervezése, ami egész évben tartogat látnivalókat a természet szerelmeseinek. A túrákhoz a fogadó biztosít nordic walking botot. A Tisza, mint természetes élővíz lehetőséget nyújt a szállóvendégek részére horgászáshoz, strandoláshoz, úszáshoz, vízi sportok űzéséhez. A horgászás mellett igény szerint megszervezik a Tiszán a sárkányhajózást nagyobb társaságok számára, ami remek szórakozási és/vagy csapatépítési lehetőség.

 

A fogadó rendelkezik egy veteményeskerttel is, ami az esztétikusan elhelyezett, magas-ágyásokban való termelést mutatja be a szállóvendégeinknek. Nemcsak mint esztétikai élmény, hanem mint az étkezésekhez szükséges alapanyagok megtermelésének a színhelye is ez a veteményes kert. A magaságyások gondozásakor alkalmazzák a komposztálást, mint a "humusz gyártás" egyik lehetséges megoldását, amit szintén interaktívan mutatnak be a vendégek számára.