Gumiszervíz

majort
2023. 11. 19., v – 17:16

LEADER munkaszervezet megnevezése: Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP 6-19.2.1-57-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Gumiszervíz

Kapcsolattartó megnevezése: Kiss Béla

Megvalósítási hely pontos címe: 5071 Besenyszög, Damjanich út 69. hrsz. 949/2.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.03.15.

Elnyert támogatási összeg: 9 308 000 Ft

Teljes projekt összeg: 30 491 529 Ft

Projekt célja:

Az Intello Kft. fő profilja erősáramú villanyszerelési munkák kivitelezése, tervezése.
Besenyszög városában több mint 1100 db személygépjármű, több mint 300 db tehergépjármű és mezőgazdasági erőgép, kiszolgáló jármű található. A város nem rendelkezett gumijavító műhellyel. Ezekre az adatokra alapul a projekt célja, mely a meglévő irodablokk bővítése szociális résszel és gumiszerelő, karbantartó műhellyel, raktár, tároló kialakításával, 2 db új munkahely teremtésével, valamint villamos energiát szolgáltató napelem rendszer telepítésével. Az új csarnok építésével a cég szolgáltatói ipari tevékenysége bővül a gumijavító műhely létrehozásával.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A bővítés során a meglévő irodablokkot bővítették egy új műhelyblokkal, ahol gumiszerelő műhelyt alakítottak ki. Az ingatlan Besenyszög város szélén található és a telephely kialakításánál figyelembe vették, hogy a megközelítés környezetkímélő legyen, a szolgáltatási helyszín az alsóbbrendű utakat ne terhelje, ill. a gumiszerelő csarnok jól megközelíthető legyen. Az épület kialakításánál figyeltek a tájolásra. Az épület fő homlokzata déli fekvésű ezért a világításon, fűtésen rengeteg energiát meg tudtak spórolni. Az északi oldalra tették azon helységeket, amelyek fűtést nem igényelnek, funkciójánál fogva kevés villamos energiát használnak fel, viszont fekvésileg az elülső tereket hőtechnikailag védetté teszik. Ezzel villamos energiát tudnak megspórolni.

A tervezés folyamán olyan anyagok kerültek kiírásra, amelyek maximálisan kielégítik az építtető igényeit, nincsenek fölösleges terek kialakítva, az energia felhasználást minimalizálták az A++ ill. LED-es technológia alkalmazásával és figyelembe vették, hogy az épület költséghatékony, modern és gyorsan kivitelezhető legyen.  Figyeltek a beépítendő anyagok hőtechnikai tulajdonságaira, gépek energia besorolásaira, ill. az üzemeltetési költségek hatékonyságára.

A fűtési rendszer kialakításánál azt vették figyelembe, hogy a megújuló energia felhasználásával nem kell gázt fogyasztani, ezzel nem terhelik a környezetet CO2-vel, egy lépést tesznek az üvegházhatás csökkentése érdekében. A megújuló energiát biztosító napelem rendszer adatait nyilvánossá teszik, ezzel is ösztönzik a település lakosságát illetve klienseiket arra, hogy minél több megújuló energiát használjon.

Innovációs elemek bemutatása:

Besenyszög város nem rendelkezik gumiszerelő műhellyel, új szolgáltató ipari tevékenység jelenik meg a településen.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Az Intello Kft. a projekt megvalósításával a helyi lakosságnak többletszolgáltatást nyújt. A Besenyszög városából hiányzó szolgáltatói ipari tevékenységet lefedve, a gépjármű parkból egy 30-35%-os szolgáltatói tevékenységi lefedéssel számolva, a cég várható bevétele 10%-al, nyeresége kb 2-3%-al növelhető. A csarnok teljes energiaellátását (beleértve villamos igény, hűtéshez-fűtéshez szükséges villamos energia), megújuló (napelemes) rendszerrel oldották meg. A csarnok 1 tetőfelületére felszerelt photoelektronikus rendszer a telep mindennemű energia igényét teljes mértékben biztosítja, csak a víz- szennyvíz szolgáltatás terheli a cég infrastrukturális költségeit. A beruházással 2 fő, helyi lakost alkalmaznak napi 8 órás munkaidőben. A gumijavító gépek telepítése önerőből történt meg.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A cég marketing stratégiájának legfontosabb eleme: maga a kiváló munkavégzés. A legjobb cégér az elvégzett kiváló munka, kiváló munkamorál és kiváló, megfelelően elismert szakembergárda.