LillaLulla kistermelői termék kínálat bővítése és termék előállítás fejlesztése

majort
2023. 11. 19., v – 16:50

LEADER munkaszervezet megnevezése: Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-53-3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: LillaLulla kistermelői termék kínálat bővítése és termék előállítás fejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Perger-Wenszky Lilla

Projekt célja:

Perger-Wenszky Lilla 8 éve folytat családjával kistermelői tevékenységet egy Balaton közeli kis faluban, Lullán - egy falusi vendégház üzemeltetésével párhuzamosan. Termékeik már országosan ismertek és keresettek, sok látogatót fogadnak a kistermelői tevékenységük kapcsán. Projektjének célja új helyi termékek előállítását, és a már piacra bevezetett termékek előállítását megkönnyítő, kapacitásbővítést biztosító, valamint a termékek és az előállítás folyamatát bemutató, a vendégfogadáshoz szükséges eszközök beszerzése volt.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A projekt keretében beszerzett 14 db, több szállítótól származó gyümölcs és zöldség feldolgozást szolgáló eszköz felhasználásával egy meglévő 16 m2-es épületben került kialakításra a kistermelői termék előállító kapacitás. A projekt részét képezte a termékek értékesítését szolgáló eszközök (bemutató polcok, asztalok, hűtők) beszerzése, valamint az egységes arculat és marketing anyagok elkészítése is.

Innovációs elemek bemutatása:

A projekt a helyi termék előállító kapacitások kialakításán túl a szálláshelyhez kapcsolódó, egységes arculat és marketing tevékenység kialakításával a térségben újszerű turisztikai fejlesztését valósított meg, amely mintaként szolgálhat a térség más szálláshelyei számára.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A megerősített helyi termék előállító kapacitás és az új termékek növelték a Balaton vonzáskörzetéhez tartozó Lulla turisztikai vonzerejét, különösen a gasztronómia iránt érdeklődők körében. A fejlesztés erősítette a vállalkozás ismertségét a regionális gasztronómiában és segítette új piaci kapcsolatok kialakítását. A távlati célok között szerepel a település gasztronómiai kínálatának további fejlesztése, új helyi termékek előállításával és a termelői kapcsolatok és hálózatok fejlesztése.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt jó példa a kedvező környezeti adottságokkal rendelkező kistelepülések turisztikai kínálatának fejlesztésére. A vendégház szolgáltatásainak kiegészítése helyben termelt alapanyagokból készített egészséges helyi termékekkel, illetve azok piacokon való árusítása több kistelepülési szálláshely számára szolgálhat követendő példaként.