Thermal Kozmetikai Kft. technológiai fejlesztése

majort
2023. 11. 19., v – 16:44

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kolon Menti Leader Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-52-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Thermal Kozmetikai Kft. technológiai fejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Makkos József

Megvalósítási hely pontos címe: 6070 Izsák, Vasút u. 4. (1454/4. hrsz)

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.02.22.

Elnyert támogatási összeg: 9 262 570 Ft

Teljes projekt összeg: 18 665 140 Ft

Projekt célja: A fejlesztés célja a vállalkozás versenyképességének és termelési kapacitásának növelése, ismertségének növelése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A társaság 1989 június 1-én kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a gyógyhatásukról híres magyar gyógyvizek felhasználásával test és hajápoló készítményeket gyártson és forgalmazzon. A Thermal gyógyvíz termékeik a harkányi, hajdúszoboszlói, bükfürdői, gyulai gyógyvízzel készülnek, melyek a gyógyfürdőkúra meghosszabbítására, a gyógyvíz hatásának "házhoz szállítására" alkalmasak. Fő profiljuk a jó izomlazító hatású Thermal Harkányi, Hajdúszoboszlói, Bükfürdői, Gyulai gyógyvízkrémek - professzionális masszázskrémek - gyártása. A Thermal Kozmetikai Kft. a VP LEADER Helyi Felhívások – Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások fejlesztése című, VP6-19.2.1.-52-1-17 kódszámú felhívás keretében 9 262 570 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére. Az elnyert támogatás felhasználásával történő beruházás során eszközbeszerzés valósult meg, amelynek köszönhetően új, innovatív technológiák bevezetése történt meg. Beszerzésre került 1 db COMADIS C735 tubustöltő gép beszerzése, amely alkalmas fém, illetve műanyag tubusok töltésére. Megvalósult továbbá 1 db Lutz szivattyú beszerzése átfolyásmérővel és egyéb tartozékokkal, amely a manuális gyógyvíz kimérést váltja fel, így gyorsabb és pontosabb munka végezhető és csökkenthető lesz a vízveszteség. Beszerzésre került még 1 db HITACHI tintasugaras jelölőgép, amely szintén a kézzel történt termék megjelölések (szavatossági idő, charge -szám) végzését váltja fel.

Innovációs elemek bemutatása: A fenti eszközök beszerzése olyan innovatív technológiai megoldásokat jelentenek a vállalkozás számára, amelyek gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb munkavégzést és szélesebb körű termelési lehetőségeket biztosítanak.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A projekt eredményeként a gyártási folyamatok felgyorsíthatók, így a termékek gyártása gyorsabban teljesíthető. A tubustöltő gép és a jelölő gép segítségével még pontosabb, precízebb munka végezhető.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál. Helyi mikrovállalkozások fejlesztése.