Játszótér kialakítása Orgoványon

majort
2023. 11. 19., v – 16:42

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kolon Menti LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-52-4-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Játszótér kialakítása Orgoványon

Kapcsolattartó megnevezése: Gál Szilvia

Megvalósítási hely pontos címe:6077 Orgovány, Kossuth L. u. (2. hrsz.)

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.06.30.

 Elnyert támogatási összeg: 4 862 080 Ft

Teljes projekt összeg: 5 307 980 Ft

Projekt célja: A projekt célja a közösségi élet fokozása, valamint a helyi összefogás, helyi identitás erősödése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Orgovány Nagyközség Önkormányzata a VP LEADER Helyi Felhívások – Településkép és közterületek állapotának javítása című, VP6-19.2.1.-52-4-17 kódszámú felhívás keretében 4 862 080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.
A pályázati fejlesztés keretében megvalósult játszótér a település központjában található Dr. Tóth Zoltán közterületi emlékparkban került kialakításra. A játszótéren egy csúszdával, mászókával és nyújtókkal felszerelt játszóvár a gyerekek legfőbb kedvence a rugós játék, a karusszellel és a kétüléses lengőhinta mellett. A játszóvárhoz és a hintához ütéscsillapító talaj telepítésére is sor került. A játszótér köré épített 90 m hosszúságú két kapuval ellátott kerítésrendszer a gyerekek védelmében került kialakításra, így a szülőknek nem kell aggódni, hogy csemetéjük az úttestre szalad. A beruházás rész mellett a projekthez kapcsolódott egyéb tevékenység is, amelynek keretében nyilvánosság biztosítása, műszaki ellenőri tevékenység és tervdokumentáció készítés valósult meg. Az önkormányzat saját költségén padokat és kukákat is kihelyezett a területre.

Innovációs elemek bemutatása: Modern, biztonságos játszótér kialakítása.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A helyi közösség már régóta szerette volna, hogy Orgoványon is létesüljön egy modern, biztonságos játszótér, ahol a gyerekek önfeledten játszhatnak. A projekt eredményeként ez megvalósulhatott.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál. Településkép fejlesztése.