Hagyományos magyar fogathajtás népszerűsítése

majort
2023. 11. 19., v – 16:38

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-51-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Hagyományos magyar fogathajtás népszerűsítése

Kapcsolattartó megnevezése: Gyurkovits Róbert

Megvalósítási hely pontos címe: Csengele

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.09.30.

Elnyert támogatási összeg:14 700 000 Ft

Teljes projekt összeg: 21 000 000 Ft

Projekt célja: A VB Invest Kft. törekszik a tradicionális magyaros fogathajtási stílus "aranyúton" újjáélesztésére, valamint a hagyományos magyaros fogathajtó stílus széles körű megismertetésére, és a tevékenység gyakorlásának ösztönzésére.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Beszerzésre került egy darab Cziráki típusú hagyományos gálahintó, valamint egy darab egyedi gyártású és kivitelezésű díszes hám. Megrendezésre került három rendezvény, melyek célja, hogy népszerűsítsék a tradicionális magyar fogathajtást. A meghívott előadók az "aranyúton" még élő résztvevői (3 fő) biztosítják előadóként az események szakmaiságát.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A projekt eredményeként a helyi felhívás címében leírtakhoz hozzájárult a VB Invest Kft. a tradicionális eszközök beszerzésével, továbbá a megtartott rendezvényeken a meghívottak személye biztosította a történelmi értékek megőrzéséhez való hozzájárulást. A lovas tevékenységek bemutatása önmagában garancia az egészségtudatos életmódra nevelés elősegítéséhez.