Négyévszakos mobil műjégpálya beszerzése és telepítése

majort
2023. 11. 19., v – 16:36

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-51-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Négyévszakos mobil műjégpálya beszerzése és telepítése

Kapcsolattartó megnevezése: Sándor Attila

Megvalósítási hely pontos címe: Kistelek

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.12.31.

Elnyert támogatási összeg: 19 999 999 Ft

Teljes projekt összeg: 23 111 840 Ft

Projekt célja: A pályázat célja egy télen-nyáron használható, négy évszakos mobil műjégpálya beszerzése és telepítése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A pálya és a működés nem igényel csatlakozó infrastruktúrát, elektromos áramot, kizárólag vízszintes, sík területet. A pálya téli időszakban a város főterére kerül elhelyezésre, együttműködésben az önkormányzattal, de igény szerint bármilyen sík területen (tornaterem, sportcsarnok stb.) felállítható.

Innovációs elemek bemutatása: Időjárástól függetlenül biztosítja a korcsolyázás lehetőségét.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A projekt egyértelműen új szolgáltatások bevezetését jelenti nem csak a településen, hanem a kistérségben is. A legkisebb korosztálytól kezdve a legidősebb korosztályig mindenki számára biztosít egy új mozgásformát, egy új sportolási lehetőséget. E lehetőséget ráadásul évszakfüggetlenül teszi elérhetővé, akár szabadtéren, akár fedett helyeken. Az új rendezvényhelyszín kiváló körülményeket biztosít akár családi, akár a fiatalokat érintő rendezvényeknek, egyben új programokat is generálhat a különleges adottságai révén.
A továbbfejlesztett funkcióknak köszönhetően újabb fiatalokat lehet bevonni a sport és a mozgás világába. A műjégpálya adta lehetőségek elősegítik a közösséget építő fórumok és platformok sokszínűségét, egyben lehetőséget ad hirdetési felület számára.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál: Ifjúságvédelem, egészséges életmódra nevelés.