Haleszi Gazdakör játszótér építése

majort
2023. 11. 19., v – 16:34

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kiskunok Vidékéért Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-50-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Haleszi Gazdakör játszótér építése

Megvalósítási hely pontos címe: Kiskunfélegyháza XI. kerület 1.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.02.29.

Elnyert támogatási összeg: 9.99.991 Ft

Teljes projekt összeg: 15.946.475Ft

Projekt célja: Játszótér fejlesztése Kiskunfélegyháza külterületén.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt keretében eszközbeszerzések és a terület közösségi tér kialakítása történt meg.

Innovációs elemek bemutatása: Jó pár évvel ezelőtt, egy fiatal lány megfogalmazta mi az, amire biztos, hogy lenne igény a Kiskunfélegyháza külterületén lévő Haleszi lakóközösség számára. A területet egyre több fiatal pár és kisgyermekes család választja lakóhelyül, ezen kívül több hobbikert is található rajta, így a térség folyamatos fejlődésben, bővülésben van.
A 2019-es év folyamán pedig minden adott volt, hogy ez az elgondolás megvalósuljon.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Kiskunfélegyháza külterületén további alkalmas szabad tereken szeretne a Gazdakör közösségi helyszíneket kialakítani.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A kicsik biztonsága érdekében az úttól kerítés választja el a játszóteret, a kapu pedig kulcsra zárható. Mielőtt a játszóteret használatra átadták volna, a műszaki ellenőrzés során megbizonyosodtak róla, hogy minden játék és eszköz rendben működik, s az illetékesek azóta is rendszeresen ellenőrzik, ütemezetten felülvizsgálják, s ha szükség lenne rá, elvégzik a javításokat, hogy a környék gyerekei továbbra is biztonságban élvezhessék minden előnyét. A megvalósulás tehát rendben lezajlott, a szinten tartás folyamatos, az apróbb-nagyobb kerti munkákat pedig közösségi szinten rendszeresen elvégzik. Hála az ötletnek, a fiatal lányból lett anyuka bármikor felkeresheti gyerekeivel az új játszóteret.