Horgászturisztikai célú fejlesztés Szankon

majort
2023. 11. 19., v – 16:33

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kiskunok Vidékéért Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-50-6-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Horgászturisztikai célú fejlesztés Szankon

Megvalósítási hely pontos címe: Szank 026/5 hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.09.25.

Elnyert támogatási összeg: 4.981.559 Ft

Teljes projekt összeg: 7.116.516 Ft

Projekt célja: A projekt célja a horgásztó horgászturisztikai fejlesztése Szankon.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt keretében 7 kW napelem rendszer fejlesztése történt meg, épületkorszerűsítés történt, fűnyírótraktor beszerzése valósult meg, rendezvény sátor és mobil garázs került beszerzésre.

Innovációs elemek bemutatása: A napelemrendszer fejlesztése az, ami innovatív tartalomnak tekinthető. A Horgásztó üzemeltetésében az áramköltség jelenti a legnagyobb rezsikiadást. A napelemrendszer fejlesztésével a költségek csökkennek, a fenntarthatóság javul. Az épületkorszerűsítés keretében mozgáskorlátozottak részére alakították át a vizesblokkot.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az Olajbányász Horgász Egyesület erőforrását jelentő horgásztavat és annak további fejlesztéseit a LEADER program hívta életre. A támogatások ösztönözték a fiatal csapatot, hogy létrehozzák ezt a gyönyörű helyet. A horgászegyesület rendszeresen pályázik, bővíti szolgáltatásait és a vízfelületet is, egyre nagyobb élményt nyújtva a vendég pecásoknak. A szervezet életképes, a helyszín színvonalas, hosszútávú fennmaradásuk biztosított, ha a természeti környezetváltozásokhoz alkalmazkodni tudnak. Igazi veszélyt a vízhiány és a csapadékszegénység jelenti a jövőben.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A horgászegyesület megfelelő bevételekkel rendelkezik. Bővülni, vagy több vendéget fogadni nem akarnak, mert a kapacitásaik határait elérték, így bevételeik nem növelhetők mérvadóan. A fejlesztés célja, hogy a költségeiket csökkenteni tudják, hogy a rendtábilis működésüket hosszútávon fent tudják tartani.