Tiszaalpár II. számú háziorvosi rendelő felújítása

majort
2023. 11. 19., v – 16:31

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kiskunok Vidékéért Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-50-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Tiszaalpár II. számű háziorvosi rendelő felújítása

Megvalósítási hely pontos címe: Tiszaalpár Szent Imre tér 14. hrsz 510/1

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.10.01.

Elnyert támogatási összeg: 17.849.995 Ft

Teljes projekt összeg: 20.999.997 Ft

Projekt célja: A projekt célja a Tiszaalpári II. számú rendelő felújítása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt keretében a támogatott tevékenység az építési volt.

Innovációs elemek bemutatása: A projekt jó tapasztalata, hogy a beruházás több mint 40 millió Ft-ba került a tervezett 22 millió Ft helyett. A pozitív tapasztalat, hogy a nagyságrendileg 18 millió forint támogatás olyan motiváció volt, hogy kapacitálta a helyi önkormányzatot arra, hogy 40 millió Ft beruházás generálódott a támogatás eredményeként, mivel a teljes beruházás 40 millió Ft körül alakult a megvalósítás végére. Egy színvonalas közszolgáltatást fejlesztettek a településen. Jó gyakorlat az, hogy a támogatás 85% támogatási aránnyal indult, ami a beruházás végére kevesebb, mint 50%-ra zsugorodott, ebből is látszik, hogy szükség volt a beruházásra.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A fejlesztés által minőségi ügyféltér jött létre. Javultak a munkahelyi körülmények. Javult a szolgáltatást végző szervezet versenyképessége, itt arra kell gondolni, hogy ma a kistelepüléseken hiányszakma az egészségügyi ellátást végző szakember, akik igényeket támasztanak a munkahelyükkel szemben. Jövőkép, hogy az alapvető települési szolgáltatásokhoz szükséges infrastruktúra biztosítva legyen.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Alapvető települési szolgáltatás került fejlesztésre. Alapvető szükséglete volt a településnek a szolgáltatás korszerűsítése.