Út a modern óvodához

majort
2023. 11. 19., v – 16:28

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-49-5-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Út a modern óvodához 

Megvalósítási hely pontos címe: Medgyesegyháza, Hősük u. 2.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.10.05.

Elnyert támogatási összeg: 4.884.577 Ft

Teljes projekt összeg: 5.427.308 Ft

Projekt célja: Alapítványunk egyik fő feladata a Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda támogatása. Az alapítvány igyekszik pályázati módszerrel bevételhez juttatni az óvodát, ezzel olyan fejlesztéseket lehetővé téve, amelyek forrás hiányában nem valósulhatnának meg. A projekt megvalósítása az óvoda korszerűbbé, modernebbé tételét célozta. A mozgásfejlesztési eszközök rendelkezésre állásával a térség egyik legkorszerűbb óvodáját tudhatjuk magunkénak.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: 1. Ipari mosogatógép vásárlásával, lehetőség nyílna az óvodások által használt evőeszközök gyors és higiénikus mosogatására. 2. Felfújható krokodil akadálypálya vásárlása, lehetővé tenné a gyermekek sokoldalú mozgásfejlesztését, használatával emelnénk rendezvényeink színvonalát. 3.10 db Sörpad garnitúra (asztal paddal) vásárlása. 4. Mozgásfejlesztő eszközök vásárlása: - Hiperkockák 30 részes készlet - Komplett modul készlet 11 részes - Labdatenger 2x2 m, 4000 labda átm.:6,5 cm - Nomino szett 2 - Óriás kosárpalánk állítható 150-210 cm-ig - Modulkészlet 7 - Szenzoros pallókészlet, 11 darabos készlet - Hintakeret, max teherbírás 160 kg, max. magasság 225 cm - Függőszék, méret 70x70x140 - Színes vonat, méret 3,42 m - Nomino szett

Innovációs elemek bemutatása A projekt keretében megvásárolt eszközök, mindegyike innovációs beruházásnak minősül, hiszen korábban nem álltak rendelkezésre az intézmény számára. A mindennapi takarítási és gyermek ellátási feladatok mellett, a mozgásfejlesztéshez is vásároltunk fejlesztő eszközöket, illetve a szabadidő hasznos eltöltéséhez járulnak hozzá a megvásárolt, modern, korszerű játékok.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A Medgyesegyházi Varázserdő Alapítvány 2013 októberétől működik. Fontos célunk, hogy a Varázserdő Óvodát támogassuk, emeljük a nevelés és oktatás színvonalát. Célunk még az óvoda körülményeinek tárgyi és személyi feltételének javítása és fejlesztése. Korszerű eszközök és berendezések beszerzése, és közösségi rendezvények támogatása szintén fontos feladatunk. A hagyományos rendezvények ápolása mellett támogatjuk új programok szervezését, amellyel közösségi érzés fejlesztése valósul meg. Alapítványunk a szabadidő hasznos és kulturált eltöltése, közösségi programok, óvodai családi napok, programok szervezésében is aktívan részt vesz.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda és mini Bölcsőde születésnapját az alapítvány szervezte, amelyre a gyermekek mellett szüleiket is nagy örömmel láttuk vendégül. Az eszközök használata és a rendezvény ingyenessége hozzájárult az esélyegyenlőség megteremtéséhez.