Szántóföldi növénytermesztéshez szükséges gépek vásárlása Újkígyóson

majort
2023. 11. 19., v – 16:26

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-49-14-21

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Szántóföldi növénytermesztéshez szükséges gépek vásárlása Újkígyóson

Megvalósítási hely pontos címe: Újkígyós Ady utca 117

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.04.21.

Elnyert támogatási összeg: 19.999.994 Ft

Teljes projekt összeg: 26.666.663 Ft

Projekt célja: Jelen projektben bemutatott eszközbeszerzés tudja azt biztosítani, hogy a Dragán Agrár Kft. precíziós növénytermesztést folytasson, illetve növelje a vállalkozása hatékonyságát. A jelen projektben bemutatott eszközbeszerzés tudja azt biztosítani, hogy a Dragán Agrár Kft. precíziós növénytermesztést folytasson, illetve növelje a vállalkozása hatékonyságát.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: 1 db Case IH Vestrum traktor Agrics Magyarország Kft.-től bruttó 48.235.057. Ft értékben
1 db MTD fűnyíró Tabacum Bt-től bruttó 105.000. Ft értékben.

Innovációs elemek bemutatása: A megvásárolt eszközök/gépek nagyban hozzásegítenek az önálló, élet- és versenyképes gazdaság kialakításához. Növeli az általam elvégezhető munkafolyamatok számát, egyúttal csökkenti a bérmunkára fordított kiadásaimat.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A projekt megvalósítása során vásárolt új traktor lehetővé tesz 1 fő munkavállaló felvételét, és így lehetőség nyílik a továbbiakban bérmunka keretében szolgáltatni, amely a biztonságosabb, több lábon álló jövedelemszerzés célját szolgálja. A Dragán Agrár Kft. további célja, hogy a működtetés az alkalmazottak valamint rezsiköltségek kifizetését követően is rentábilis legyen, ezt teszi lehetővé az új, korszerű, eszközök megvásárlása.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A CLAAS ARION traktor beszerzésével a Dragán Agrár Kft alkalmassá válik a precíziós gazdálkodási tevékenységre. Az új, korszerű, a legmagasabb EU-s normáknak megfelelő traktor alacsonyabb üzemanyag fogyasztású a meglevőnél, ezáltal csökken a környezet terhelés. A gépbeszerzés következtében javul a termelékenység (egységnyi idő alatt nagyobb területet tud majd megművelni). Az ügyfél a térségben kiemelkedő szerepet tölt be a növénytermesztésben. Folyamatos kapcsolattartás volt az egyesület és az ügyfél között, annak érdekében, hogy a projekt megvalósítása sikeres legyen.