Családi gazdaságom fejlesztése Medgyesegyházán

majort
2023. 11. 19., v – 16:23

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-49-14-21

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Családi gazdaságom fejlesztése Medgyesegyházán

Megvalósítási hely pontos címe: 5666 Medgyesegyháza külterület 087/79 hrsz

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.12.15.

Elnyert támogatási összeg: 19.999.998 Ft

Teljes projekt összeg: 37.153.342 Ft

Projekt célja: A gép és eszköz beszerzésével a gazdaságom jelentős fejlesztése valósul meg, amely hozzájárul az életminőség javulásához.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A pályázatban 1 darab FISKARS Solid hegyes ásó és egy darab KUBOTA M 105 GXS IV traktor beszerzése szerepel. Első lépésként mindkét esetben az új és érvényes árajánlatokat kértem meg. A két-KATA Kft. jelezte, hogy a traktor neve megváltozott (KUBOTA M6-111 Utility traktor), de magán a gépen semmiféle változás/módosítás nem történt. Az új árajánlatban a traktor ára olyan jelentős mértékben megnövekedett, hogy néhány kiegészítőt nem kértem, ezzel is csökkentve a költségeket. Ezt a hatóság felé változás bejelentő beküldésével jeleztem, amit elfogadtak. 2022. december 07. keltezéssel új támogatói okiratot kaptam, amelynek iratazonosítója: 3411795312.

Innovációs elemek bemutatása:

• A korszerű traktor használatával még pontosabban lehet a különböző munkafolyamatokat elvégezni
• Fejlettebb eszközökkel színvonalasabb munkát lehet végezni, amely hozzájárul a termésátlag növekedéséhez
• Nagymértékű költségmegtakarítást jelent a precízebb munka kevesebb munkaidőt (munkabért) jelent

• A modern géppel történő munkavégzésnek jelentős környezetvédelmi szempontja is van, hiszen korszerűbb a gép, annál kisebb a környezeti terhelés

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Hatékonyabb és környezettudatosabb gazdálkodás, precízebb és pontosabb termelés, jövedelem növekedés, szolgáltatásnyújtással munkahelyteremtés lehetősége, versenyképesség javulása.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Az ügyfél a térségben kiemelkedő szerepet tölt be a növénytermesztésben, mindemellett az eszközbeszerzés projektjeinek projektelőkészítési, illetve projektmenedzsmenti feladatait saját magának látta el. Folyamatos kapcsolattartás volt az egyesület és az ügyfél között, annak érdekében, hogy a projekt megvalósítása sikeres legyen.