Autómosó szolgáltatásainak fejlesztése

majort
2023. 11. 18., szo – 08:44

LEADER munkaszervezet megnevezése: Kelet-békési Területfejl.Társ.Innov.Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-65-8-4.1-20

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Autómosó szolgáltatásainak fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: 5742 Elek, Gyulai út 19.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.08.31.

Elnyert támogatási összeg: 5.980.636 Ft

Teljes projekt összeg: 11.961.274Ft

Projekt célja: Helyi szinten kimagasló szolgáltatás nyújtása a szolgáltatást igénybe vevőknek, új, technológiailag fejlett, modern, minőségi gépbeszerzéssel, környezettudatos építési beruházással.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Támogatást igénylő, Brandt Antalné számára magánemberként és pedagógusként is mindig fontos volt a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, valamint annak népszerűsítése szűkebb és tágabb környezetében egyaránt. Lakóhelyén, mely a projekt megvalósítási helyszíne is, Eleken korábban nem üzemelt autómosó, a járműtulajdonosok csak a szomszédos, 12 km-re lévő településen tudtak igénybe venni ilyen szolgáltatást, vagy a környezeti hatásokra nem feltétlenül figyelve, otthon végezték el vegyszerek használatával járműveik tisztítását. Így férjével, 17 évvel ezelőtt belevágtak egy helyi autómosó kialakításába, mely saját és az eleki lakosok számára is lehetővé tette, hogy kiépített, kényelmes, a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő módon mossák le járműveiket. A VP6-19.2.1-65-8.4.1–20 kódszámú pályázati felhívás lehetőséget biztosított az autómosó évek során elhasználódott, nagy tehergépjárművek alatt feltöredezett burkolatának, ezzel párhuzamosan a vízelvezetésének teljes felújítására, parkoló kialakítására, valamint egy nagyobb teljesítményű és modernebb porszívó beszerzésére. A beruházással az autómosó nemcsak arculatilag újult meg, nemcsak modernebb lett, hanem biztonságosabbá is vált.

Innovációs elemek bemutatása: Új térburkolat kialakítása, beépített vízelvezető egységekkel az autó mosóban. A fejlesztésnek köszönhetően, a gépjárművek mosása során keletkezett tisztítószeres víz környezetvédelmi szempontok figyelembevételével kerül elvezetésr. Egy új energiatakarékos modern porszívóberendezés beszerzése, mely technológiai változást eredményezett, növeli a szolgáltatás minőségét.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A mosó, mely a településen egyetlen önkiszolgáló autómosójaként működik, a helyi és a környékbeli lakosok, valamint kialakításának köszönhetően a nagyméretű mezőgazdasági gépekkel rendelkező gazdák számára biztosít szolgáltatást. Ezen szolgáltatás minősége nem a szolgáltatást nyújtótól személyétől függ, hanem a tárgyi eszközöktől, és a mosó esztétikai adottságaitól. A mosó működése során eltelt évek alatt a nagy igénybevételnek köszönhetően az aszfaltozott terület teljesen elhasználódott, összetöredezett, mely a kisebb személygépjárművek számára balesetveszélyessé vált, valamint a mosóban keletkezett víz elvezetésében is problémát okozott. A töredezett beton közé a víz befolyt, ami további felszíni pusztítást eredményezett. A projekt során megvalósított terület újra burkolásának, vízelvezetők beépítésének, a régi porszívó új energiatakarékosra való cseréjének köszönhetően a településen és környező településen élők számára minőségi szolgáltatást tud biztosítani támogatást igénylő a jövőben. Rövidebb idő alatt kevesebb energia felhasználással, a fogyasztók elégedettségére a korábbiakhoz képest minőségibb szolgáltatást tud nyújtani.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Könnyebb, akadálymentes, rövidebb idő alatt, hatékony szolgáltatás mely hozzájárul az igénybe vevő életminőségének javításához.