Szentandrási strand fejlesztése

majort
2023. 11. 18., szo – 08:38

LEADER munkaszervezet megnevezése: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-48-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Szentandrási strand fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: 5136 Jászszentandrás, Mártírok út 14.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.01.15.

Elnyert támogatási összeg: 11.999.399 Ft

Teljes projekt összeg: 17.142.000 Ft

Projekt célja: A Jászszentandráson található strand fejlesztése felújítások és eszközbeszerzések segítségével, marketingjének erősítése promóciós anyagok által.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt segítségével a közel 150 m2 alapterületű öltöző épület felújítása, korszerűsítése valósult meg (polikarbonát lemezek cseréje, újra burkolás, nyílászárócsere, női-férfi vizesblokk és zuhanyzó teljes gépészeti felújítása, érintett részeken a padló és falburkolatok teljes felújítása). Az épület déli homlokzatára egy 1 kW teljesítményű napelem lett felszerelve és a medence mellett kialakításra került egy mezítlábas – Kneipp-ösvény.

Eszközbeszerzések: 20 db 6 személyes Z-ajtós öltöző szekrény, 4 db 12 rekeszes értékőrző szekrény, 4 db egyoldalas akasztós és háttámlás öltözőpad, 40 db műanyag napozóágy, 10 db fali hajszárító.

Marketing és kötelező nyilvánosságot biztosító fejlesztések: 10.000 db szórólap és 3.000 db képeslap nyomtatása, honlapfejlesztés, 2 db tájékoztató tábla kihelyezése.

A projekt része volt továbbá az előkészítés és a tervezés, a műszaki ellenőrzés és a projektmenedzsment szolgáltatást.

Innovációs elemek bemutatása: A vállalkozás számára több innovációs elemet is tartalmazott a pályázat. A kérelmező a taposó és a masszázs bevezetésével két új szolgáltatást hozott létre. További innovációt tartalmazó megoldást jelentett az öltöző szekrények bevezetése, mert azelőtt csak akasztós rendszerű ruhatár működött a strandon. A pályázat keretében az öltöző déli homlokzatára egy 1 kW teljesítményű napelem került, amely a villamos energia költségeit kívánja csökkenteni. Ez a megújuló energia használat szintén innovatív eleme a projektnek.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A pályázó legfőbb célja az árbevétel és vendéglétszám növelése. A strand igyekszik felzárkózni a versenytársaihoz, és olyan új szolgáltatásokat nyújtani, amelyek a környező településeken nem elérhetők. Nagyon fontos feladatok közé tartozik a különböző célcsoportok igényeinek kielégítése, valamint az együttműködések erősítése.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A projekt a lehető legnagyobb mértékben a helyi igényekre fókuszált, a vendégek által megfogalmazott javaslatokat szorgalmazta végrehajtani (öltözőszekrény, masszázs). A pályázat nagyon sokszínű, hiszen több típusú tevékenység megvalósításával igyekezett fejlesztést elérni. A meglévő szolgáltatások minőségi javulása mellett két új szolgáltatás is létrejött, bővült az eszközpark, és a marketing eszközök is gazdagodtak.
A projekt a napelem installálásával környezeti fenntarthatóságot szolgáló elemet is tartalmazott.
A fejlesztés mindezek mellett a foglalkoztatás bővítéséhez is hozzájárult, hiszen nyáron részmunkaidőben felvételre került 1 fő gyógymasszőr.