Palóc Porta vendégház kialakítása, felújítása.

majort
2023. 11. 18., szo – 08:37

LEADER munkaszervezet megnevezése: Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-47-3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Palóc Porta vendégház kialakítása, felújítása.

Megvalósítási hely pontos címe: 2694 Cserháthaláp, Fő út 22.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.06.09.

Elnyert támogatási összeg: 11.983.769 Ft

Teljes projekt összeg: 19.976.905 Ft

Projekt célja Minőségi és több turisztikai attrakciót nyújtó szállás kialakítása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A már működő vendégházhoz kapcsolódó attrakciók kialakítása történik. A parasztház egyik felében kialakításra került a palóc életformát, a falu-, és a család történetét bemutató kiállítást, melyet bárki, nem csak a vendégeink látogathatnak. A két vendégházunk közé épült egy többfunkciós fedett terasz, ahol elhelyezésre került egy kemence és több kisebb eszköz, játék, ami a nyugodt kikapcsolódást biztosítja. A kemencében igény szerint a helyi idősebb lakosok bevonásával, irányításával kenyeret is süthetnek. Szálláshelyünkön nagy hangsúlyt fektetünk a környezet védelmére is. A terasz tetőszerkezetére napelemek kerültek felszerelésre, melyek biztosítják az éves áramellátását a házaknak. Szelektív hulladékgyűjtéssel, komposztálással, komposzt WC használati lehetőségével törekszünk a környezetvédelemre. Szálláshelyünkön a rendelkezésre álló szabadidős eszközök - ping-pong asztal, darts, csocsó - révén lehetőség van a családok közös időtöltésre, de a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket a zárt, nagy füves udvaron, ahol a sok szabadtéri játékot - trambulin, rönkvár, hinta, homokozó - önfeledten is használhatják. A felnőttek az 1800-as években épült pince előnyeit is élvezhetik.

Innovációs elemek bemutatása: Több turisztikai attrakciót nyújtót falusi szálláshely, melynek villamos energia szükséglete teljes egészében napelemek segítségével történik.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Minőségi és több turisztikai attrakciót nyújtó szállás került kialakításra, mely szinte minden igényt ki tud elégíteni.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A falusias környezet megtartása mellett olyan turisztikai szolgáltatásokat hoztak létre, mely a térségbe látogató turisták igényeit ki tudja elégíteni.