Kézműves sajtüzemi építése

majort
2023. 11. 15., sze – 10:32

LEADER munkaszervezet megnevezése: Galga-mente és Térsége Leader Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-36-4-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Kézműves sajtüzemi építése

Megvalósítási hely pontos címe: 2613 Rád, Ady Endre utca 12.

Elnyert támogatási összeg: 19.999.999 Ft

Teljes projekt összeg: 43.448.961 Ft

Projekt célja: A projekt célja, egy kézműves sajtüzem építése és annak üzembe helyezése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A pályázat megvalósulásával új munkahely teremtést is szeretnénk biztosítani a környékben élő emberek számára. Kezdetben 1-2 fő új munkavállalót alkalmaznánk. Amennyiben igény és lehetőség adódik egyéb sajtokat is, mint például a kecskesajtot, juhsajtot is tervezünk majd a jövőben előállítani és a piacon értékesíteni. Lehetőség van továbbá pasztőrözött tej előállítására, csomagolására. Emellett joghurt, túró és egyéb termék előállítása is lehetséges.
Célunk a tej teljes körű felhasználása, hasznosítása, árusítása.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az előállított termékek elsődlegesen kiskereskedők részére kerülne értékesítésre, azonban a magánszemélyek részére történő értékesítés is történne.
Szeretnénk továbbá, hogyha a termékeink nem csak a környéken élők számára lenne elérhető, hanem a távolabbi településekre is eljutna.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Az ügyfél kitartása, hogy a projektet az elejétől a végéig, kitartóan menedzselte és nem tudta kizökkenteni semmi, a célhoz vezető úton.