Szálláshely fejlesztése Jánoshalmán

majort
2023. 11. 14., k – 07:50

LEADER munkaszervezet megnevezése: Felső- Bácska Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-32-6-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Szálláshely fejlesztése Jánoshalmán

Megvalósítási hely pontos címe: 6440 Jánoshalma, Parcelok tanya 27. Hrsz: 0494/37

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.01.28.

Elnyert támogatási összeg: 7.874.015 Ft

Teljes projekt összeg: 11.248.593 Ft

Projekt célja: A helyi turizmus fejlesztése, együttműködve a helyi turisztikai szolgáltatókkal és a helyi termék készítőkkel. 2 db faház kialakítással, melyek egyenként 36 nm-ek, egyéb szálláshely kategóriának megfelelő színvonalú turisztikai ingatlan megépítése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt keretében 2 db faház került kiépítésre. A faházak teljes mértékben megfelelnek az egyéb szálláshely kategóriának. A faházakban 2 szoba került kialakításra 2-2 férőhellyel, teakonyhával és vizes blokkal összesen faházanként 36 négyzetméteren. A beruházás keretében olyan szálláshelyet alakított ki a kedvezményezett, amely megfelel a vendégek, turisták igényeinek - a szabadidő hasznos, aktív eltöltése –biztosítja az aktív turizmus lehetőségeit. A falusi turizmus vonzereje, a természet közelsége, a természetesség, a megőrzött hagyományok, a falusi vendégszeretet hozzájárul a nyugodt pihenéshez. A természet közelsége egyaránt vonzerő lehet a falusi, a természetjáró, a kerékpáros, vagy ökoturizmus számára.

Innovációs elemek bemutatása: Jánoshalma turisztikai célú fejlesztései, látogatók számának növekedése szükségessé tette a városban található szálláshelyek számának bővítését. A kedvezményezett turisztikai tevékenységének elindítását indokolta, hogy Jánoshalma a jellegzetes kultúrtáj sajátosságaira (állat és növényvilág, jellegzetes gazdálkodási formák) alapozva a falusi (tanyasi) turizmus rendelkezik kedvező alapadottságokkal.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Mezőgazdasági, őstermelői tevékenység bővítésével megvalósult az a cél, hogy önálló tevékenységként turisztikai szolgáltatás valósuljon meg, ezáltal, egy biztonságosabb, önfenntartó és jövedelmező termelőtevékenység alakuljon ki. A beruházás megvalósítását követően 1 fő alkalmazott foglalkoztatása is megvalósulhatott. A korábbi munkatapasztalatok segítségével, minőségi munkával és az évek során bővülő vendégkörrel sikeres vállalkozás fenntartása a cél.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A költséghatékonyság bemutatása valósult meg a komfortos, mai kor igényeinek megfelelő faházak kivitelezésével. A megvalósulás hatására a város turisztikai életében történt fellendülés. A projekt összefogása példaként szolgál az együttműködések sikerességére.