Egyéni vállalkozás fejlesztése

majort
2023. 11. 14., k – 07:41

LEADER munkaszervezet megnevezése: Észak-Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-31-1.1.2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Egyéni vállalkozás fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: 7452 Somogyaszaló Petőfi utca 42., 094/12 hrsz

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.03.31.

Elnyert támogatási összeg: 4.629.985 Ft

Teljes projekt összeg: 7.716.642 Ft

Projekt célja: A projekt keretében Lemken Primus 10/3500 szántóföldi vontatott permetező és ASUS ASUS Vivobook laptop beszerzése. A hatékonyabb adminisztrációs, növényvédelmi munkák ellátása érdekében.

 Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:
A megvalósítás a tervezetteknek megfelelően zajlott le. A projekt keretében beszerezni kívánt eszközök tekintetében körül néztünk a piacon és mindegyik eszközről három helyről kértünk be árajánlatokat. A beérkezett árajánlatokból azonos műszaki tartalom mellett a legkisebb összegű ajánlatadó került kiválasztásra. Így az eszközbeszerzést reális áron költséghatékonyan tudták megvalósítani. Szerződéskötést követően a vállalt határidőkre átadásra kerültek az eszközök, és szükséges dokumentumok.

Innovációs elemek bemutatása: A projekt keretében Lemken Primus 10/3500 szántóföldi vontatott permetező és ASUS Vivobook 15 X512FL laptop beszerzésére került sor. A lemken permetező segítségével a növényvédelmi munkákat sokkal hatékonyabban tudta a pályázó megvalósítani alkalmazva a modern permetező innovatív technológiai fejlesztéseit. A beszerzett laptop sokkal fejlettebb technológiával, nagyobb teljesítménnyel rendelkezik a meglévő számítógépünkhöz képest, így az adminisztrációs munkák elvégzése és a más szervezetekkel való kapcsolattartás sokkal gyorsabbá vált.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A fejlesztés segítségével eredményesebb munkavégzést tudott a vállalkozó megvalósítani, és emiatt a benyújtást megelőző naptári év foglalkoztatotti átlaglétszámához képest a foglalkoztatottak száma 1 fővel bővült. A fejlesztés elősegítette e foglalkoztatás és a vállalkozás versenyképességének növekedését. A fejlesztés során megvásárolt permetező lehetőséget biztosít, hogy a növény egészségügyi szempontból nagyon fontos permetezést környezetkímélőbben, közvetlenül a növényre gyorsan ki lehet juttatni, ezzel elő segítve az eredményesebb termelési tevékenységet. A laptop révén adminisztrációs tevékenységünket el tudjuk végezni, műszaki paraméterei a gyors működést, könnyű kezelhetőséget tesznek lehetővé. Partnereinkkel folytatott internetes kommunikációs tevékenységünk fejlődését segíti elő.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Olyan eszközök kerültek beszerzésre, melyek innovatív technológiákat alkalmaznak, nagyon hatékonyan látják el feladataikat, és környezetkímélők is egyben. A Lemken Primus 10/3500 szántóföldi vontatott permetező gép a korábbi permetező típusokhoz képest környezetkímélő technológiát alkalmaz kevesebb a cseppveszteség, így a permetlé a kezelendő felületre kerül ki. A kezelő nem érintkezik a permetlével, és a berendezés tartalmaz kézmosó tartályt is. A LEMKEN Primus tartály anyaga nagy szakítószilárdságú és mérettartó üvegszál erősítésű műanyag. Amikor a Primus tartály zárva van, az teljes mértékben szivárgásmentes és állandóan szabályozott szellőztetéssel bír. Kevés a permetlé maradék.  Az ASUS VivoBook 15-öt olyan lítium-polimer akkumulátorokkal látták el, amelyeknek a hagyományos lítium-polimer akkumulátoroknál háromszor hosszabb az élettartama és gyorsan feltölthető.