Hőszivattyús fűtési- és használati melegvíz rendszer kiépítése, gyártó- és töltő

majort
2023. 11. 13., h – 10:20

LEADER munkaszervezet megnevezése: Duna Összeköt Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-25-01-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Hőszivattyús fűtési- és használati melegvíz rendszer kiépítése, gyártó- és töltő

Megvalósítási hely pontos címe: Dunaszentgyörgy, Rákóczi Ferenc u. 123

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.10.27.

Elnyert támogatási összeg: 6.460.031 Ft

Teljes projekt összeg: 12.177.444 Ft

Projekt célja: Új szappankészítő műhely fűtési-, valamint használati meleg víz igényének kielégítésére levegő-víz hőszivattyús rendszer kiépítése, valamint a gyártói kapacitás és a hatékonyság növelésére kozmetikai gyártó- és töltőgépek beszerzése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A 2018-ban saját erőből épült új műhelyben első lépésben egy 8 kW névleges teljesítményű levegő-víz típusú hőszivattyú került telepítésre a már kiépített padlófűtés rendszerre, 300 l-es használati melegvíz tartállyal. A gyártói kapacitás és a hatékonyság növelésére 1 db T50 digital ULTRA TURRAX diszpergáló-homogenizáló berendezés, 1 db VELP OV5 homogenizáló berendezés, valamint 1 db TMG/ 250 félautomata töltőgép, 1 db Th-Salda félautomata tubushegesztő gép beszerzése történt meg.

Innovációs elemek bemutatása: A diszpergáló-homogenizáló gépek az anyag rendszertől függően a komponensek finom emulziókat vagy szuszpenziókat képeznek cseppek vagy részecskék méretének pár mikronra történő diszpergálásával, a rendszer nagy sebességének, és a precízen kialakított forgó- / állórész geometriájának köszönhetően.
A félautomata tubustöltő, és a tubushegesztő gépek a termelés sebességét növeli.
A hőszivattyús fűtési- és HMV rendszer alacsony üzemeltetési költséggel biztosítja az állandó hőmérséklet igényű, és nagy melegvízfogyasztású műhely ilyen igényeinek kielégítését. Az érzékeny alapanyagok folyamatos, egyenletes fűtést igényelnek, a gyártási folyamat során pedig nagy mennyiségű melegvíz kerül felhasználásra. A hőszivattyús fűtési és HMV-rendszer az alacsony üzemeltetési költség mellett biztosíthatja részvételünket egy fenntarthatóbb világ létrehozásában, csökkentve a primer energia felhasználását és a károsanyag kibocsátást.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió A Covid-helyzet alatt cégünk bruttó árbevételét 26%-kal növelni tudta. A piacon folyamatosan magas kereslet jelentkezik a kézműves szappanok és kozmetikumok iránt. Az elmúlt években több megkeresést kaptunk viszonteladói megállapodás kötésére, amelyekből kettő esetében már a gyártást is megkezdtük.
Új partnerkét a GreenMarket Bt részére műanyagmentes termékeket gyártunk, míg egy prémium arcápolási termékeket gyártó vállalkozás számára a piac felső szegmensébe tartozó luxus kategóriájú szappanokat készítünk. A dán székhelyű Trendhim számára az üzembehelyezett gépekkel bővíteni tudjuk a termékpalettát arc- és testápoló termékekkel, valamint a Lyric & Spa számára is meg tudtuk kezdeni a gyártást.