Kisfalucska Ökoturisztikai Bázishoz kapcsolódó kerékpár-és kenukölcsönző

majort
2023. 11. 13., h – 10:14

LEADER munkaszervezet megnevezése: Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-24-4-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Kisfalucska Ökoturisztikai Bázishoz kapcsolódó kerékpár-és kenukölcsönző 

Megvalósítási hely pontos címe: Bodrogkisfalud Petőfi út 16.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.12.25.

Elnyert támogatási összeg: 7.382.691 Ft

Teljes projekt összeg: 12.304.352 Ft

Projekt célja: A projekt célja a Bodrogkisfaludon létesítendő Kisfalucska Ökoturisztikai Bázishoz kapcsolódó kerékpár- és kenukölcsönző létrehozása, mellyel a pályázó turisztikai szolgáltatásai bővülnek. A szolgáltatás mellett a foglalkoztatás is bővül 1 fő, 4 órában foglalkoztatott munkavállalóval. További kitűzött cél a közösségi médiában való megjelenés, illetve a Természetjárók Térinformatikai Rendszeréhez való csatlakozás, ami szorosan kapcsolódik a Bejárható Magyarország Programhoz.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A megvalósítás bővíti a turisztikai termékpalettát. A szolgáltatás megvalósulásához szükséges építési tevékenység megvalósult. Mindemellett bővült a foglalkoztatási kör is, egy fő 4 órában alkalmazott munkavállaóval.

Innovációs elemek bemutatása: A szolgáltatás egy piaci rést tölt be, mivel hasonlóan komplex kerékpár- és kenukölcsönző nincs a térségben. Innovatív elemként, illetve költség éy energiahatékonysági szempontból beszerzésre került egy 10 kW teljesítményű kályha, ami okán a kölcsönzés során szükséges személyzet komfort és hőérzetét ellátja, tehát a szolgáltatás 4 évszakban üzemel.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A szolgáltatás igénybevételének szélesebb körűvé tétele, tematikus mobil applikáció segítségével, A Kisfalucska mint Brand , projektek keretében történő fokozatos egymásra épülése és fejlesztése, a szolgáltatási kör bővítése.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A projekt összhangban van a Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség LEADER Helyi Fejlesztési Stratégiájában, valamint a Bejárható Magyarország Programban megfogalmazott - mind a turisztikai fejlesztésekre irányuló, mind a mikrovállalkozások fejlesztését érintő - célokkal.