Bemutató épület létesítése, minőségi kiszolgálótér kialakítása

majort
2023. 11. 13., h – 08:46

LEADER munkaszervezet megnevezése: Börzsöny Térsége Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-13-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Bemutató épület létesítése, minoségi kiszolgálótér kialakítása

Megvalósítási hely pontos címe: 2657 Tolmács Arany János utca 1.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.07.30.

Elnyert támogatási összeg: 9.896.805 Ft

Teljes projekt összeg: 16.494.680 Ft

Projekt célja: A pályázat egyértelmű célja a minőségi kiszolgálást nyújtó, bemutató épület létesítése a Gránit-Ex Kft. telephelyén, amely alkalmas egyrészt a nemzetközi és hazai partnerek és ügyfelek fogadására, irodaként funkcionál, másrészt a termékek és alkalmazott módszerek minőségi környezetben történő bemutatására, valamint a dolgozók számára optimális körülményeket biztosító tér kialakítása tárgyalások és egyeztetések lefolytatására.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A tolmácsi Gránit-Ex Kft. fő tevékenysége szorosan kapcsolódik a jelenlegi hazai húzóágazathoz, az autóiparhoz, ugyanis a vállalkozás fő profilja hazai legnagyobb beszállítók (öntödék, valamint szerszám- és alkatrészgyártó vállalatok) termékeinek vibrációs és precíziós
megmunkálása. A tolmácsi székhelyű vállalkozás 2000-ben létesült (tevékenysége azonban 1975 óta folyamatos), vibrációs csiszoló gépek, vibrációs sorjázó berendezések, koptató centrifugák, koptató vályúk gyártásával, lakatos és forgácsolóipari termékek előállításával foglalkozik. A gépipar folyamatos fejlődését folyamatosan követik az itt dolgozó szakemberek, folyamatos képzések révén. Emellett használt gépek, koptató berendezések, műanyag béléssel való bevonatolás, felújítás is a cég profiljának részét képezi. A tolmácsi üzem 10 fő részére biztosít folyamatos foglalkoztatást, a LEADER térséghez tartozó települések képzett munkavállalói köréből, folyamatos bővítéssel. A jelenlegi eszközparkot koptató berendezések alkotják, melyek alkalmasak különböző formájú és alakú alkatrészek sorjázására, polírozására, öntvények felöntéseinek lekerekítésére, eltüntetésére. Mivel a gépipari-autóipari ágazat, ezzel együtt a vállalkozás folyamatos fejlődést mutat évek óta, megrendelői között számos multinacionális vállalkozás, nemzetközi beszállító, valamint egyedi, minőségi termékeket előállító üzem szerepel, egyértelműen szükséges az üzem továbbfejlesztése, európai szintű és minőségű, korszerű megjelenést biztosító tér kialakítása az itt dolgozók és a partnereik számára.

Innovációs elemek bemutatása: A vállalkozás, húzóágazathoz kapcsolódó innovatív gazdasági tevékenység, mivel nincsen hasonló funkciót végző üzem a településen és a térségben. A tovább gyűrűzőhatás érvényesülése abban is megmutatkozik, hogy a vállalkozás innovatív fejlesztésével, a tárgyaló- és bemutatótér kialakításával javítja az itt dolgozók, leendő partnerek minőségi munkakörnyezetét. Az együttműködő partnerekkel lehetőség nyílik szakmai egyeztetések folytatására, az autóipart érintő újdonságok egymás közötti ismertetésére, valamint egymás tevékenységeinek kölcsönös ismertetésére.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A vállalkozás növeli a helyben foglalkoztatást és biztosítja az állandó munkahelyet. A település bevétele a helyben maradt lakosok miatt is fejlődik a letelepedés aránya nő.

 

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A hazai és nemzetközi kapcsolatok bővülése miatt már újabb összeszerelő csarnokra volt szükség mellyel, további partneri kapcsolatok alakultak ki. A vállalkozásunk profilja bővült új innovatív gépek vásárlásával még szelesebb a vásárlói körünk.