Hamarosan folytatódik a HELYI TERMÉK rendezvénysorozat

majort
2023. 08. 22., k – 10:29

A 2023 tavaszán nagy érdeklődésre számot tartott „Helyi termék” címmel szervezett rendezvénysorozat újabb négy állomással folytatódik 2023. október 3-a és 17-e között. A rendezvényeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével szervezi meg.

Az újabb négy eseményből álló rendezvénysorozat célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.  A négy vidéki helyszínen színvonalas előadásokkal, szakértő segítséggel és helyi termék előállítókkal várják a szervezők a térségi kistermelőket és az érdeklődőket.

A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva. Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jógyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.

 

Helyszínek és időpontok:

2023. október 03. Pécs

2023. október 05. Zalaegerszeg

2023. október 11. Nyíregyháza

2023. október 17. Szolnok

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy regisztrációját az ide kattintva a rendezvény napjáig tegye meg:

Ezen az oldalon érhető el a részletes program.

A Helyi termék 2022 kézikönyv a https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok oldalon érhető el.

 

2023. november 10-én kerül megrendezésre Békéscsabán a REL Szervezők Napja, melyre szintén várják az érdeklődők jelentkezését a szervezők.

Jelentkezni az alábbi linken lehet:

https://forms.gle/xj59fYrmFS2aBABH6

 

Forrás: MNVH
Fotó: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.