Várják a jelentkezőket a Magyarság KicsiNagykövete versenyre!

majort
2023. 07. 21., p – 13:49

A Magyarság KicsiNagykövete vagy KicsiAttaséja lehet most bárkiből, aki 10-12 éves, 4-6. osztályos diák, nyitott a színes feladatokra és motivált a tanulásban. A verseny már elindult, azonban a jelentkezés még nyitott az idei versenyre!

A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített versenyünk remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok összemérjék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el családjukkal.

Miért érdemes a versenyre jelentkezni?

A kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket. A résztvevők először saját megyéjükben versenyeznek, majd minden vármegye 4 legjobbja az országos döntőbe jutva száll versenybe a magyarság KicsiNagykövete címért, valamint a magyarság agrár, kultúr és sport attaséja címekért.

A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményeket, új barátokat és elismerést, hanem értékes nyereményeket is bezsebelhetnek.

A verseny menete:

  • Regisztrációs időszak: 2023.05.30-2023.09.15.

A verseny első fordulója online, két részben zajlik majd, Az első rész online fordulós feladatait a regisztráció után azonnal küldik, a második közösségi workshopra – a megfelelő időpontot választva -külön kell regisztrálni.

  • Első forduló: 2023.06.01-2023.09.30.

A KicsiNagykövet Redmenta (a regisztrációt követően azonnal küldik) és Padlet (a közösségi workshopra az online tesztet követően küldik az időpontfoglalót) felületén játékos, a magyar történelemre, irodalomra és műveltségi feladatokat kell megoldani.

Vármegyénként a 100 legjobb eredményt elérő diák továbbjut a következő fordulóba! Az eredményről minden résztvevőt e-mailben értesítenek.

  • Második forduló: 2023.07.02-2023.09.30.

Ebben az online fordulóban egy virtuális kalandra hívják a résztvevőket a szervezők. A forduló során a diákok egyetlen feladatot kapnak e-mailben, aminek az elkészítéséhez ismerniük kell a vármegyéjüket, a lakóhelyük környezetében található értékeket és kincseket!

Az adott vármegyében legjobban teljesítő 30 diák jut tovább a vármegyei döntőbe.

  • VÁRMegyei döntők: 2023.09.30-2023.10.19.

A vármegyei döntők online és offline rendezvényein egyéni és csapat feladatokkal is találkozhatnak a gyerekek, melyek során felmérik több készségüket is. Minden vármegyében kiválasztják a vármegye KicsiNagykövetét és sport, agrár, valamint kultúr KicsiAttaséját.

  • Döntő és Ünnepélyes Zárórendezvény: 2023.10.20, Helyszín: Budapest

A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diák nyeri el a Magyarság KicsiNagykövete, a 2., 3. és 4. helyezett a Magyarság KicsiAttaséja címet.

Az eredményről minden résztvevőt e-mailben értesítenek.

Bővebb információ a https://kicsinagykovet.hu/ weboldalon található.

 

Forrás: https://kicsinagykovet.hu/
Fotó: https://kicsinagykovet.hu/