Agrárexpó a Campus Fesztiválon

majort
2023. 07. 21., p – 13:47

Ezen héten ismét várja a fiatalokat a Debreceni Nagyerdőben a Campus Fesztivál. Az eseményen az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Hálózat is kiállító partnerként vesz részt. A pavilonoknál a fiatalok színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg többek között az erdőgazdálkodás eszközeivel, a vadgazdálkodással és hungarikumainkkal.

Termelői piac is van a Campus Fesztiválon, ahol a régióban meghatározó termékeket előállító helyi termelők finomságai érhetők el - jelentette ki Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, a tárca standjának megnyitóján, Debrecenben.

A helyettes államtitkár nyitotta meg idén az Agrárminisztérium standját, mely a kormányzati, közigazgatási és civil szervezeteknek helyet adó Civil Faluban található. Itt interaktív ismeretterjesztő játékokkal találkozhatnak és értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak a rendezvény ideje alatt a fesztiválozók. A pavilonoknál a fiatalok színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg többek között az erdőgazdálkodás eszközeivel, a vadgazdálkodással és hungarikumainkkal.

A szakmai tematikus napokon részt vesz pálinkáival a Gyulai Pálinka Manufaktúra és a Lunczer Pálinkaház. A megnyitó után lehetőség nyílt megkóstolni a Törley Pincészet idei új termékét, az „ICE” fantázianevet viselő pezsgőt.  Az Északi ASzC Wetsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai és tanárai által készített kenyérlángosokat is megízlelhetik a fesztiválozók, miközben betekintést nyerhetnek az agrárszakképzés, valamint az élelmiszeripar működésébe.

A Gyógynövény Szövetség és Terméktanács közreműködése által pedig egy hűsítően frissítő tea is fogyasztható. Szakmai partnerként a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható étkezés témakörben adja át tudását, a Matúra és Natúra Alapítvány pedig bemutatja a kicsiknek, hogy mit tehetek a madarakért és rovarokért, és minden más, bennünket körülvevő élőlényért.

 

Forrás: AM Sajtóiroda
Fotó: Pelsőczy Csaba