Csipetnyi Csíkkozmás - Lukácsházán

majort
2023. 05. 06., szo – 06:23

Lukácsházán, Vas vármegye egy eldugott szegletében, közel a Kőszegi-hegységhez átélhetjük az igazi, hamisítatlan Erdélyi hangulatot Kovács Ildikó és férje jóvoltából, akik szeretettel várják vendégeiket a Székelyudvar fogadóban.

Kovács Ildikó és férje, 2001-ben költözött Erdélyből Magyarországra, Lukácsházára. Ők álmodták meg a Székelyudvar fogadót és minden energiájukat arra fordították, hogy ezt az álmot meg is valósítsák. A fogadó 2022 augusztusában nyitotta meg kapuit, azóta várja szeretettel a kikapcsolódni vágyókat, a túrázókat, és a családokat. Az otthonos és barátságos hangulat miatt, hamar nagy népszerűségnek örvendett a hely. A 'Fenyő' és 'Tulipán' házak 16 fő befogadására alkalmasak. A minden igényt kielégítő szobák mellett, házias ételekkel, otthonos hangulattal várják a pihenni vágyókat. A szálláshely közel helyezkedik el az Országos Kéktúra kezdő szakaszához, így a fogadó, a túrázók egyik kedvenc szálláshelye. Érdekesség, hogy az étterem építésekor, egy időkapszulát helyeztek el a család fotójával és egy személyes üzenettel.

csipetnyi

A tulajdonos, Ildikó; mindig is nagyon fontosak tartotta, hogy aktívan részt vegyen a község közösségi életében, mutatja az is, hogy már második ciklusát tölti képviselőként, és minden rendezvényen aktívan részt vesz.

Ildikó javaslatára, és férjével közös munkának köszönhetően 7 éve lett Lukácsháza testvértelepülése Csíkkozmás. A testvértelepülések nagyon szoros kapcsolatot ápolnak egymással, rendszeresen jönnek Erdélyből is, és a Lukácsháziak is szívesen utaznak, hiszen fontos számukra a hagyományok őrzése.

Ha csak egy kis nyugalomra és otthonos hangulatra vágyunk, itt „hazatalálunk”.

 

Szerző: Sulyok Enikő
Fotó: Székelyudvar fogadó