Állattenyésztési napok harmincadszor

majort
2023. 04. 29., szo – 08:57

Idén már 30. alkalommal, 2023. május 4. és 6. között várja a látogatókat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. Közel 500 kiállító, köztük 200 állatkiállító számít a szakmai és laikus közönség figyelmére.

A szakmai színvonal, a bemutatott csodás állatok mellé jó idő kell ahhoz, hogy sikeres legyen a kiállítás – mondta el Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója a Magyar Mezőgazdaság kamerája előtt.

 „A baromfi influenza miatt sajnos a szárnyasok most kimaradnak az idei kiállításból, de bízunk benne, hogy jövőre majd ugyanúgy jöhetnek, mint eddig. A solymászbemutató ugyancsak elmarad a korlátozások miatt, de igyekszünk pótolni ezeket a látványelemeket, olyan bemutatókkal jelentkeznek a kollégáink, hogy nem fognak unatkozni, akik kijönnek a kiállításra.”

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok tavaszonként a leglátogatottabb rendezvény vidéken, amelyet az állattenyésztők ünnepének is neveznek.

Antal Gábor a kiállításon legfontosabb programjainak az állategészségügyi előadássorozatot tartja az Állatorvosi Egyetem a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége közös rendezésében.

„Mindenképp ajánlom, hogy akik az állattenyésztésben érintettek és érdekeltek, jöjjenek el erre, hiszen a tudomány képviselőitől olyan előadásokat fognak hallani, amiket a mindennapi munkájukban tudnak használni. Ezt mind az állatorvosi kamara, mind pedig a NAK a szaktanácsadói kreditrendszerben ponttal díjazza."

A szakember ezen kívül még ajánlotta a showbírálatokat is, amik mindegyik állatfajban lesznek - kit melyik érdekel, érint jobban.

Nagyon szép állatokat lehet látni, és azokat a gazdálkodókat, állattenyésztőket, akik ezeket az állatokat idehozzák.

A nemzetközi bírók is mindig elmondják, hogy már nem is újdonság számunkra, hogy az itt kiállított állatok megállják a helyüket bárhol Európában, büszkék lehetünk rájuk és legyünk büszkék azokra a tenyésztőkre is, akik itt elérik a sikereket.”

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ Halmos B. Ágnes
Fotó: Csatlós Norbert