Nyáron nyit a világ első hét tengeri csillagos vízi élményparkja Magyarországon

majort
2023. 03. 19., v – 06:55

Már a nyár elején megnyitják a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt, ahol összesen 21 medence kap helyet, írja a termalonline.hu.

A győri fürdőkomplexum átadása az idei év legjelentősebb fürdős újdonságának számít: több mint 23 milliárd forint értékű beruházásról van szó, amelyhez még csak hasonló volumenű fürdőfejlesztést sem valósítottak meg idehaza.

A vendégek a tanítási szünet kezdetétől egyből birtokba vehetik a vadonatúj létesítményt, ugyanis június 17-én fogják megnyitni.

A vízi élménypark számos kuriózumot ígér, a 32 méteres szódásszifon-csúszda a jelképe lesz, de kihasználva a terület adottságait, panorámamedencékből lehet majd csodálni Győr gyönyörű belvárosát.

Kovacsics Imre, a Spa Hungary Holding Zrt. tulajdonosa korábban arról beszélt, ez lesz a világ első, 7 tengeri csillagos vízi élményparkja. Mint mondta, ezt ő találta ki, de van mögöttes tartalma.

Minden szálloda, étterem a létesítéskor kap egy besorolást, ami azonban az idő folyamán rendre megkopik. A „tengeri csillagnál” ez nem lehetséges, ezt az új minősítést minden évben felül fogjuk vizsgálni. Meg kell felelni a kritériumoknak mind építészetileg, mind pedig a tisztaság, a vendégfogadás, a gasztronómia, a gyógyászat területén– nyilatkozta korábban a gyorplusz.hu-nak.

Úgy folytatta, a dubaji világkiállításon a világ első, hét csillagos szállodája a Burdzs al-Arab mellett állt, és akkor jött a tengeri csillag ötlete is. A látszólagos játékosság mellett ez egy nagyon is komoly kritériumrendszer, amelynek magyar viszonylatban kétség nélkül megfelel a győri vízi élménypark, de szerinte világszinten is.

Közölte, ez lesz az első olyan fürdő, amely egységes koncepcióra – a tengeri csillagokra – épül. Amikor majd belép a vendég az ajtón, tengervízzel megtöltött akváriumot fog látni, amelyben ott várják az élő tengeri csillagok. Ha gyerekek plüssfigurát szeretnének, ilyeneket találnak. Az ételek fantázianeve szintén erre épül.

Forrás: Sokszínű Vidék
Fotó: RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győr / Facebook